IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“RUSKI TENK” u VELIKOJ PANICI BJEŽI od “UKRAJINSKOG DRONA”: Oklopnjak, nije imao šanse… (foto, video)

Tenk je prvo pogođen u stražnji dio, ali je nastavio voziti. Potom je pogođen još jednom. Onda je pokušao pobjeći okrećući kupolu u svim smjerovima. Najednom je stao. 

DONJECK: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, subota, 25, 05. 2024… 19: 42… “RUSKI TENK” u VELIKOJ PANICI BJEŽI od “UKRAJINSKOG DRONA”: Oklopnjak, nije imao šanse… (foto, video)

U radionicama širom Ukrajine svakog mjeseca se proizvodi preko 100.000 eksplozivnih FPV dronova za vojsku. To je ogroman broj, ali svaki od njih teži samo nekoliko kilograma i obično nosi jednu granatu od nekih pola kilograma.

(Foto: Screenshot/X)

Ukrajinsko ministarstvo odbrane objavilo je snimku uništenja ruskog tenka 7-90M. Na snimci se vidi tenk kako vozi cestom negdje u Ukrajini, nije navedeno gdje ni kad. Navodi se tek da je tenk uništila 47. mehanizirana brigada ukrajinske vojske.

Po društvenim mrežama se proširio barem jedan video u kojem se vidi da ukrajinske trupe uklanjaju projektil s oštećenog lansera NLAW, “navodno kako bi bojevu glavu iskoristili na FPV dronu,” kaže istoričar za oružje Metju Mos (Matthew Moss)

Čitaj još:   ZENICA: Radnice, zatvorile staklena vrata, lopov iz sve snage udarao da pobjegne... (foto i video)

Ta kombinacija– FPV dron s bojevom glavom NLAW– “bila bi vrlo zanimljiva,” dodaje. Za vojnike u ruskim tenkovima, ona može značiti trenutnu pogibiju.

Jasno, ukrajinske trupe ne moraju kanibalizovati donirane NLAW projektile kako bi svojim dronovima dali ovakve bojeve glave. Ukrajinska industrija savršeno je sposobna od nule proizvoditi takvo streljivo.

Tenk je prvo pogođen u stražnji dio, ali je nastavio voziti. Potom je pogođen još jednom. Onda je pokušao pobjeći okrećući kupolu u svim smjerovima. Najednom je stao.  

BONUS VIDEO: Coming under drone attack, Russian soldiers seek to flee and escape

izvor (SB)

Čitaj još:   Forum Slobodnih građana "Luča", poziva na protest na dan konstituisanja nove Skupštine: Građanski i crnogorski, nikad ravnogorski! (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more