IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL: Član Borda direktora CEDIS- a: Ilija Miljanić tvrdi da “neće priznati namještenu žrtvu u Srebrenici”… (foto)

Jesmo li za ovo dobili 30. avgusta 2020? Vazda su kukavice pjevale na suvoj grani i podmetali kukavičije jaje za poganstvo i teški izrod, riječi su javnog funkcionera crnogorske vlade

Rasprava o Rezoluciji o Srebrenici u Njujorku u sjedištu Ujedinjenih nacija razotkrila je skandalozne stavove dijela javnih funkcionera u Crnoj Gori kojima ta tema nije u opisu posla.

Nakon što je na temu Srebrenice ”proklizao” Milutin Mirjačić, direktor JU OŠ “Bajo Pivljanin” Plužine izjavom da Crnu Goru “nikad neće priznati kao državu” i to na skupu koji je organizovan kao podrška srpskim vlastima, u medijima bliskim SNS i srpskom autokrati Aleksandru Vučiću javio se novi primjer skandaloznog ponašanja funkcionera nove vlasti.

”Rezolucija o Srebrenici u UN predstavlja genocid imperijalista i globalista nad srpskom kolevkom”, riječi su mr Ilije Miljanića iz NVO “Kosovski božuri od Nikšića grada”, koji je istovremeno i član Borda direktora državne kompanije CEDIS.

Iz ove organizacije poručuju da “srpski narod neće priznati namještenu žrtvu u Srebrenici, a sve da bi Vatikan, Velika Britanija, Njemačka sa SAD osudili srpski narod.”

”Omča se podavno sprema. Crna Gora nikada od nastanka ovakvo posrnuće doživjela nije. Ruski patrijarh služio je ponoćnu liturgiju za srpski rod, a srpsku služi Jovan Zlatousti sa Amfilohijem, Atanasijem, Irinejom, Artemijom, Milošem, Lazarom, voždom Karađorđem, Lovćenskim tajnovidcem, Svetim Savom, Svetim Petrom Cetinjskim, Svetim Vasilijem Ostroškim i svim velikanima slavne srpske istorije koja ni ovoga puta neće dozvoliti krvavi nož od prokletoga zapada”, kazao je Miljanić u izjavi za novosti.rs.

Čitaj još:   SREBRENICA U ŠOKU: POKUŠAO DA ZAPALI SEBE...

On je pozvao Srbe da “pobijede zlo koje im se nadvilo nad glavama”.

”Moramo pobijediti! Ništa od mekote, slijeganja ramena i zavođenja za Goleš planinu. Sva nada kao i od vajkada u majku Rusiju koja će opet odbraniti srpsko biće i krvoroliće. Živjela Rusija, živjela Srbija, živjela Republika Srpska i živjeće opet pobjednička petrovićka Crna Gora sa Njegoševom kapelom na vrhu Lovćena”, poručio je u saopštenju Miljanić.

Miljanić je u Odbor direktora CEDIS-a ušao još 2021. godine, kao predstavnik države, a u međuvremenu je obavljao dužnost od jula 2022. do februara 2024. v.d. tehničkog direktora u EPCG Solar gradnji, takođe firmi čiji je vlasnik država Crna Gora, o kojoj Miljanić nema lijepe riječi.

Na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije nijesu u petak bili dostupni podaci za Iliju Miljanića koji se odnose na njegova primanja zbog čega smo se obratili ASK da nam objasne situaciju. Takođe, PORTAL AKTUELNO zatražio je stav i od Ministarstva energetike povodom skandalozne izjave Miljanića.

Čitaj još:   SKANDAL: Vučić OPOZVAO AMBASADORA koji je UMRO 2017. godine

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more