IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DENIS Bećirović: Rezolucija o Srebrenici čista kao suza, mi nikome nismo plaćali 500.000 dolara da bude uzdržan… (foto)

Predsjedavaći Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović je, povodom usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN i reakcija predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, izavio da je BiH pobijedila i da je tu pobjedu nemoguće osporiti, dodavši da će se tek ustanoviti koliko su “negatori genocida plaćali nekim državama”.

Bećirović je na Instagrmau naveo da je BiH pobijedila, ubjedljivo i da će iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu, to biti sve jasnije– 84 glasa za istinu i BiH i samo 19 glasova za negatore genocida, prenio je Klix.ba.

– Svaki glas za Bosnu i Hercegovinu je čist kao suza. Mi nismo nikome plaćali 500.000 dolara da bude uzdržan. Koliko su negatori genocida plaćali nekim državama to ćemo tek saznati – kazao je Bećirović.

Istakao je da je Bosna i Hercegovina pokazala dostojanstvo i da se izborila za pravdu i istinu.

– Bosna i Hercegovina je pokazala snagu i odlučnost. Bosna i Hercegovina nije zanijemila kako to govori aktuelni predsjednik Srbije, mi iskazujemo poštovanje žrtvama genocida u Srebrenici – kazao je Bećirović.

Čitaj još:   PARIZ: Novi uslovi za Crnu Goru, EU će ih saopštiti 22. juna... (foto i video)

Dodao je da u Generalnoj skupštini UN nije bila sportska utakmica, već je usvojena Rezolucija o jedinom genocidu u Evropi poslije Drugog svjetskog rata.

– Umjesto što koristi riječ “ponos”, pozivam predsjednika Srbije da počne koristiti riječ “sramota” – rekao je Bećirović.

On je pozvao Vučića da umjesto serviranja medijskih podvala pročita presudu Međunarodnog suda pravde, presude Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju i Rezoluciju Generalne skupštine UN o obilježavanju i sjećanju na genocid u Srebrenici.

– Umjesto tradicionalne nacionalističke discipline pretvaranja očiglednih poraza u pobjede, pozivam predsjednika Srbije da pogleda istini u oči. Vrijeme je – naveo je Bećirović.

izvor: kodex.me

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   DENIS Bećirović: MILORAD Dodik, neće pokvariti odnose sa Crnom Gorom, JAKOV Milatović na moj poziv dolazi u zvaničnu posjetu BiH... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more