IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEK Barović: Dvojnim državljanstvima pokušava se izmijeniti etnička struktura Crne Gore… (foto, video)

Upitan da li će izvještaj IBAR uticati na kurs države i prekompoziciju politički snaga, Barović smatra da je pred javnošću, kako kaže, druga politička runda…

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, petak, 21, 06. 2024… 08; 52… ALEK Barović: Dvojnim državljanstvima pokušava se izmijeniti etnička struktura Crne Gore… (foto, video)

U Evropskoj uniji postoji volja za proširenjem, ako Crna Gora 2028. postane članica to će, ipak, prije biti političko rješenje, nužnost Evropske unije da se proširi, nego zasluge trenutne vlasti i njenog pozitivnog učinka na putu ka EU, smatra politikolog Alek Barović.

Upitan da li će izvještaj IBAR uticati na kurs države i prekompoziciju politički snaga, Barović smatra da je pred javnošću, kako kaže, druga politička runda.

“Dosad smo imali veliku simbiozu premijera Milojka Spajića i predsjednika Skupštine Andrije Mandića, a sad će Spajić morati da vrati usluge Mandiću. Već imamo neke nagovještaje i ideje kuda bi to sve trebalo da vodi,” ocijenio je Barović za 24 sata Televizije E.

Govoreći o uslovljavanju DNP-a da ta partija neće ući u rekonstruisanu Vladu ukoliko Spajić ne prihvati da pokrene postupak za uvođenje trobojke kao državne zastave, srpskog jezika kao službenog i prihvati izmjene Zakona o dvojnom državljanstvu, Barović upozorava što bi to u praksi značilo.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 1. mart 2020. godine...

“Uvođenjem dvojnog državljanstava pokušava se izmijeniti etnička struktura Crne Gore. To je i do sada donekle bio slučaj, kroz druge elemente asimilacije. Srpska pravoslavna crkva je, po tom pitanju, maksimalno korišćena u izborne potrebe,” navodi Barović.

Smatra da Spajić nije postavljen za premijera ni zato što je, kako kaže, stručan, ni lijep, ni pametan, ni mlad, već zato što je sa njim bilo moguće ostvariti najbolju moguću komunikaciju, jer je nezainteresovan za sve osim za ekonomiju.

Govoreći o slučaju bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, Barovića navodi da je riječ o, kako kaže, osveti za podizanje optužnice za terorizam u pokušaju i način zastrašivanja.

“Imaju mogućnost da bilo kojeg građanina Crne Gore uhapse, pa da mu naknadno dokazuju šta je radio i šta nije radio, da drže u zatvoru dvije, tri godine, dokle im je milo. Mogu polako da vas ubijaju. Živimo u državi u kojoj se to dešava, a građani sjede i ćute i ne rade ništa, dok sjutra neko ne zakuca i na njihova vrata,” zaključio je AELEK Barović…

BONUS VIDEO: Lakše do državljanstva Crne Gore, stručnjaci osporavaju odluku Vlade…

Čitaj još:   ALEK Barović: Nikakve vajde od popisa... (foto)

izvor Antena M.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more