IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS U HRVATSKOJ: Srednjoškolci u izolaciji zbog virusa, bili u Italiji… (foto)

Gimnazijalci iz Pule, koji su u subotu boravili u Veneciji na tradicionalnom karnevalu, vratili su se kućama, treba da ostanu u kućnoj izolaciji i ne idu u školu…

PULA: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, ponedeljak, 24: 02, 2020… 11: 51…  UŽAS U HRVATSKOJ: Srednjoškolci u izolaciji zbog virusa, bili u Italiji… (foto)

UČENICI pulske Gimnazije koji su u subotu bili na karnevalu u Veneciji ostat će dvije nedelje u kućnoj izolaciji, potvrdio je direktor Gimnazije Filip Zoričić.

Direktor Zoričić rekao je da je škola sinoć oko ponoć dobila takav naputak od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo budući da su talijanske regije Lombardia i Veneto proglašene “područjem rizika za zarazu koronavirusom”. 

“To znači”, dodao je, “da 42 djece i četiri profesora koji su se vratili s izleta iz Venecije trebaju ostati 14 dana kod kuće u izolaciji”.

“Prošli su sve granice, nitko im nije ništa rekao, pustili su ih bez problema. Nisu jedini koji su išli na karneval, bilo je još autobusa iz drugih krajeva Hrvatske i to ne samo drugih škola nego i ostalih građana što je po meni još veći problem”, rekao je.

Čitaj još:   UŽAS, U NAPADU NOŽEM UBIJENO SEDAM OSOBA: Očevidac tvrdi da su sve žrtve bile žene...(foto i video)

Prema novim uputama Službe za epidemiologiju HZJZ-a, regija Veneto i Lombardija su područja zahvaćena epidemijom koronavirusa pa učenici i profesori koji su bili ondje na izletu trebaju ostati dva tjedna u kućnoj izolaciji i ne ići u školu.

“Kućna izolacija znači – ne izlaziti iz kuće, a ne samo ne ići u školu”, poručila je voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Jasna Valić.

Hrvatsko Minsitarstvo nauke i obrazovanja izdalo je danas preporuku školama da otkažu sva organizovana putovanja u Italiju zbog koronavirusa.

izvor index.hr

UŽAS: Uhapšeni jer su otvarali i pljačkali grobove… (foto)

ONI se sumnjiče da su pomjerali nadgrobne ploče sa grobnica Read more

UŽAS: Dječak na času ubo vršnjaka šestarom u čelo!!!

Učenik 5. razreda OŠ "Ćirilo i Metodije" na Zvezdari zadobio Read more