IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUTIN: SDA napravila koaliciju- Sačuvala vlast uz pomoć VUČIĆA… (foto)

Stranka demokratske akcije Sandžaka, koja ima 18 odbornika u skupštini Tutina je uspjela da sačuva vlast u toj opštini, kojom vlada već punih 30 godina, uz podršku odbornika Rade Petrovića iz Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Naime, neposredno prije glasanja, sjednicu su napustili 11 odbornika Stranke pravde i pomirenja akademika Muamera Zukorlića i 5 Grupa građana Zajedno za Tutin Bajra Gegića, dok su 2 odbornika Sandžačke demokratske demokratske partije Rasima Ljajića ostali u skupštini, ali nisu glasali uz vladajuću većinu.

Sulejman Ugljanin je nakon BNV-a još jedanput uspio da produži svoj mandat uz podršku strukutra režima iz Beograda.

Na konferenciji za štampu koju je održao Sulejman Ugljanin, jučer (12. avgusta 2020.) podvukao je da će se konstitutivne sjednice skupština sanžačkih opština pokazati u koju opciju će se svrstati bošnjačke stranke i njihovi odbornici. Da li će u bošnjački ili velikosrpski blok koji predvodi Aleksandar Vučić.

Čitaj još:   OSUĐEN NASTAVNIK MONSTRUM IZ TUTINA! Poslao učenicu (13) po dnevnik,a onda nastao UŽAS

SDA Sandžaka se svrstala u koalciju sa SNS-om u Tutinu. Naime, ovo nije prvi put da Ugljanin gradi lažno bošnjačko jedinstvo sa srpskim strankama. 2014. godine je SDA nakon zahtjeva za bošnjačkim jedinstvom formirala kolaciju isključivo sa SPS strankom u Sjenici, ustupajući im trećinu vlasti. Kao i 2018. godine u BNV-u formirajući većinu uz Rasima Ljajića i struktura u Beogradu.

Režimu u Beogradu očigledno ne odgovara pad Sulejmana Ugljanina u Sandžaku i promjene koje donosi Stranka pravde i pomirenja na čelu sa akademikom Muamerom Zukorlićem.

izvor: sandzakpress.rs

TUTIN: UHAPŠEN 16-GODIŠNJAK ZBOG POKUŠAJA UBISTVA! Mladić teško povrijeđen…

Tutinska policija uhapsila je šestnaestogodišnjaka iz te opštine zbog sumnje Read more

TUTINFEST 2020

Vikend koji je pred nama obeležiće treći, sada već tradicionalni, Read more