IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUTINFEST 2020

Vikend koji je pred nama obeležiće treći, sada već tradicionalni, Tutinfest 2020.

Festival koji se kroz godine nametnuo kao najveća manifestacija u oblasti promocije nauke i obrazovanja ovog okruga, a kao jedna od najznačajnijih u državi i regionu, održaće se 16. i 17. oktobra 2020. godine u holu srednjoškolskog centra u Tutinu.

“Na festivalu nauke će oko 120 demonstratora uzeti učešće sa svojih 15 postavki iz različitih predmeta i istraživačkih oblasti, a sve sa idejom da se posetiocima približi nauka, te da se podstakne interesovanje za istu vrlo jednostavnom demonstracijom činjenice koliko je ona sama po sebi interesantna, inspirativna i nadasve zabavna.

Naša vrata će i u petak i u subotu biti otvorena za sve, bez obzira na godine i interesovanja, jer je spektar naših naučnih tema dovoljno širok. Važno je napomenuti da su preduzete sve mere povodom aktuelne epidemiološke situacije korona virusa i da ćemo voditi računa o bezbednosti svih prisutnih, jer samo tako, a uz pomoć nauke, možemo pobediti nevidljivog neprijatelja.” istakao je direktor festivala, prof. biologije Vahidin Ramičević.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: POMOZIMO DA SE ZBRINU SIROMAŠNE PORODICE SA DRVIMA...

Iz razgovora sa mladim saradnicima, koordinatorima i volonterima saznajemo da na pripremama ovog, za tutinsku Gimnaziju, opštinu i ceo kraj veoma važnog događaja rade već nekoliko meseci i da će, zajedno sa vršnjacima iz cele zemlje dati sve od sebe da ostvare misiju koja stoji iza slogana “Nauka je naša supermoć!”, te da se nadaju da će ovogodišnja popularnost, obim i posećenost podići ionako visoko postavljenu lestvicu prethodnih festivala.

FeS Production (dopisnik iz Tutina Ramo Sadović)

http://ibalkan.net

TUTIN: SDA napravila koaliciju- Sačuvala vlast uz pomoć VUČIĆA… (foto)

Stranka demokratske akcije Sandžaka, koja ima 18 odbornika u skupštini Read more

”DIJAGNOZA SANDŽAKA”

Prvo stoji na zelenim plakatama(umrlicama)drugo na crnim. Dvije rečenice koje Read more