IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN: Ništa nismo tražili, ništa nismo ni dobili- VELIKA GLUMA određenih ljudi što se odriču Krivokapića…

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović tvrdi da je sada sve u rukama mandatara Zdravka Krivokapića, te da od njega zavisi je li stav o ekspertskoj vladi u Crnoj Gori zacementiran ili može doći do promjena.

“Svi smo zajedno došli do dogovora da Krivokapiću predamo palicu i da on sastavi tim za koji misli da je najbolji i sa kojim on može da sarađuje. Smatram da smo mogli da sastavimo vladu za 15 dana da su svi poslanici, nas 41, izrazili samo jedan stav – a to je da će podržati vladu i da stoje na raspolaganju ukoliko premijer odluči da ih pozove u tu vladu. Ali isto tako, ukoliko odluči da ih izostavi, da neće imati nikakvu ljutnju i da neće imati nikakav specijalan zahtjev”, rekao je Abazović u intervjuu za Kurir.

On je istakao i da je bilo teških riječi na posljednjem sastanku kod Krivokapića.

“Bilo je teških riječi, ali ja imam drugu percepciju. Mislim da je to samo velika gluma određenih ljudi. Bilo je teških riječi, nije se odnosilo na mene, to je sastavni dio posla. Padnu teške riječi i među članovima najuže porodice, a ne među ovolikom problematikom. Znam da smo svi pod pritiskom i što se mene lično tiče, ljudski je praštati. Nemam nikakav lični problem ni sa kim, uvijek sa zadovoljstvom prihvatam komunikaciju”, kazao je Abazović.

Abazović je rekao i da na sastanku s Krivokapićem nije dogovoreno personalno kome pripada sektor bezbjednosti.

“Nije dogovoreno personalno, ali tu sa nama nema kompromisa jer mi se nećemo kockati Crnom Gorom. Dok bude zavisilo od nas, nećemo. Ako njima to ne odgovara, ako oni žele da uvedu ljude koji nisu dobronakloni prema ovoj zemlji… Ja to ne mogu da prihvatim i slobodno neka nađu četiri druga poslanika da im naprave tu većinu”, poručio je Abazović.

Čitaj još:   Detalji afere "Lažni diplomata" i opasne namjere Dritana Abazovića!? (foto)

Prema njegovim riječima, nije tačna teza da su glasali za političare, a ne za eksperte.

“Građani su glasali za promjene, za diskontinuitet, njima je koncept vladanja DPS preko glave, a to je koncept partijske države. Nemam ništa protiv nijednog političara, ono što smo mi rekli je da je koncept ekspertske vlade najbolji s obzirom na veoma složenu ekonomsku i zdravstvenu situaciju. Plus, mi smo podijeljeno društvo, ne znam kako lideri DF to ne mogu da shvate”, rekao je Abazović.

Na pitanje zašto on može da budete ministar, a Milan Knežević i Andrija Mandić ne, Abazović kaže da to nije tačno, te da je problem što lideri DF-a žele sada da se prikažu kao neki entitet.

“Oni su svi bili unutar koalicije Za budućnost Crne Gore, koju je predvodio Zdravko Krivokapić. Dritan Abazović je bio fer, rekao je da će mandatar biti Zdravko Krivokapić, za razliku od njih, koji nisu hteli svog čelnika liste za mandatara”, dodao je Abazović.

On je istakao da bi mogao sebe da vidi kao ministra odbrane, ali dodaje da nema problem da je njegovo mjesto, što se tiče nove većine, u parlamentu.

“Tu vidim sebe. Ako neko misli da mogu biti od pomoći negde drugdje, ja ću biti, ali da guram sebe… To me je mnogo frustriralo u odnosu na druge opozicione lidere. Neće Dritan Abazović biti problem. Ništa, neće Dritan Abazović biti u vladi. Je l’ je Mandić problem? Nema ga u vladi. To mi sami treba da kažemo. Ne treba niko da nas izbaci i ne treba ni sa kim medijski da se bijemo, već sami treba pošteno da kažemo”, naglasio je Abazović.

Čitaj još:   NIŠTA OD NOVE VLADE CRNE GORE, KRIVOKAPIĆ NA MUKAMA: Mandić i Knežević optužuju Abazovića …

On je podsjetio da je sa Mandićem i Kneževićem prije 15 dana obavio “vrlo lijep sastanak”, gdje su, kako kaže, vrlo otvoreno i iskreno pričali ono što misle, “bez obzira na to što nam se mnoge stvari koje smo čuli nisu svidjele”.

“Dakle, napravili smo veliku pobjedu. Jesmo različiti, ali jedino ništa nije tražila koalicija Crno na bijelo, jedina koja ništa nije ni dobila. A sad što se oni odriču mandatara Krivokapića, to je njihov problem. Ne mogu da razumijem da sada hoće da se odreknu čovjeka koji ih je doveo do pobjede i hoće to da svale na Dritana Abazovića i na Crno na bijelo”, naglasio je Abazović.

izvor: CdM.me

PREDOZIRANJE LAŽIMA- Važno je da VLADA VLADA ŠTO DUŽE

Nakon svakog kiksa vlasti, pojavi se Dritan sa novom dozom Read more

DRITAN POPUSTIO: Dobra vijest za CRNU GORU…

Koncept ekspertske vlade je preovladao na današnjem sastanku predstavnika tri Read more

DRITAN O NOVOJ VLADI: Najkasnije biti će formirana do 8. novembra… (foto i video)

Nova crnogorska vlada biće formirana najkasnije do 8. novembra, dodao Read more