IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HARUN ef. EMINAGIĆ, NAPADNUTI IMAM IZ PRIBOJA: Ne treba da odgovaramo na poruke i uvrede DA NE KALJAMO ČAST I OBRAZ

Muslimani u Priboju uvijek su podržavali dobre komšijske odnose,ali svaka harmonija nekome zasmeta, kaže komentirajući prijetnje i uvrede Harun ef. Eminagić, glavni imam Medžlisa IZ Priboj. Izuzev podrške Mešihata Islamske zajednice i pojedinih partija još nikakav poziv zvaničnika u Priboju nije dobio kao ni pravosudnih institucija.

–Od lokalne samouprave još nisam dobio nikakav poziv ni od predsjednika Opštine, ni Skupštine. Što se tiče političkih opcija, prvi mi je dao podršku narodni poslanik akademik Muamer Zukorlić. S lokalnog nivoa imao sam pozive pripadnika bošnjačkih stranaka SPP, SDA, LDP iz Priboja. Oni su me nazvali, objavili na nekim portalima i hvala im na tome. Ovo treba da smatramo kao i ovaj virus koji nas je zadesio. Uvijek je bilo ovakvih i sličnih poruka i da ostanemo hladne glave.

Ne treba da odgovaramo na poruke i uvrede da ne kaljamo čast i obraz naše uzvišene vjere da se držimo zajedno kao i dosad jer nas je jedinstvo očuvalo na Kapiji Sandžaka. Bit ćemo jedinstveni, zbijenih safova, budni pratiti. Sve ove poruke koje se upute imamima upućene su džematlijama kao i kad se svaka privatna poruka uputi džematliji odnosi se na čitavu zajednicu.

Čitaj još:   POTRAG ZA UBICAMA: Nisu uspjeli da uhvate braću, ubili su 39 ljudi...

U Priboju smo to odavno shvatili i među nama nema nikakvih podijela ni na vjerskom ni na političkom planu. Sigurno ćemo iz ovog iskušenja izaći još jači i veći pobjednici, kaže Harun ef. Eminagić, glavni imam Medžlisa IZ Priboj.

Da podsjetimo, pripadnik „Lazareve vojske“, kako sebe naziva, Harun-efendiju oslovljava poturicom i izdajnikom pravoslavlja koji je pod prismotrom „patriota ove zemlje“ i da mu se svaki korak prati „pod budnim okom“, podsjećajući ga da su Bošnjaci „velika manjina u Srbiji“, te da će Eminagić biti „opomenut posebno“ jer su oni „za čas tu“.

izvor: SANA

STRAŠNO: Korona ušla u starački dom u Priboju… (foto i video)

Korona virus ušao je u dom za stare “Terza Eta” u Priboju, Read more

PRIBOJ: Uhapšena radnica Doma zdravlja, pravila lažne obračune prisvojila milione za sebe… (foto)

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu... PRIBOJ (Srbija): Read more