IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

REDŽEP TAYIP Erdogan javno primio vakcinu protiv koronavirusa… (foto i video)

Nakon vakcinacije, Tayip Erdogan je u izjavi za medije naglasio kako je sretan zbog toga što je proces vakcinacije u Turskoj počeo…

ANKARA: Regija, Zamnimljivosti, vijesti, petak,15.01.2021.. 12.06… REDŽEP TAYIP Erdogan javno primio vakcinu protiv koronavirusa… (foto i video)

Turski predsjednik Redžep Tayip Erdogan, primio je u prisustvu brojnih prestavnika medija prvu dozu vakcine protiv koronavirusa kineske kompanije Sinovac.

Nakon što je Turska u srijedu odobrila upotrebu vakcine kineskog proizvođača, članovi zdravstvenog savjeta i ministar zdravstva Turske Fahrettin Koca, primili su vakcinu protiv koronavirusa.

Nakon njih, isto je učinio i predsjednik Turske Redžep Tayip Erdogan koji je nakon obavljene vakcinacije putem zvaničnog naloga na Telegramu obavijestio građane o vakcinaciji.

Nakon vakcinacije, Erdogan je u izjavi za medije izjavio kako je sretan zbog toga što je proces vakcinacije u Turskoj napokon počeo…

“254 hiljade zdravstvenih radnika do sada je dobilo prvu dozu vakcine u našem programu vakcinacije. Sada sam se tom programu pridružio i ja i vjerujem da imamo dovoljno sredstava za imunizaciju cijelog stanovništva Turske u kratkom periodu. Želim nam svima mnogo sreće”, izjavio je Erdogan.

Tri miliona doza vakcina koje je proizveo SinoVac stiglo je u Tursku 30. decembra 2020. godine. Vakcinacija u Turskoj će biti provedena u četiri koraka. U prvom koraku vakcinišu se zdravstveni radnici, osobe starije od 65 godina i odrasli koji žive prenaseljenim područjima. Nakon toga, slijede radnici u važnim službama, ljudi stariji od 50 godina i osobe s bar jednom hroničnom bolešću.

Čitaj još:   SARAJEVO: Potvrđeno 327 novih slučajeva zaraze koronavirusom, šest osoba preminulo... (foto i video)

U trećoj fazi, vakcine će dobiti osobe mlađe od 50 godina s barem jednom hroničnom bolešću, mladi i oni koji imaju posao dok će u završnoj fazi biti vakcinisani svi preostali građani Turske.

izvor iBalkan.net / agencije aa

TRI ČUDNA SIGNALA KOJA Mogu da pokažu da ste preležali koronu… (foto i video)

Četvrtina pacijenata kaže da ih muče i mjesecima nakon infekcije... Read more