IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNOGORCI ISTORISKI NISU NAUČILI: Da imaju dva “vladara” (foto)

Namjere su prvo pokazivale da će saradnja između predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i nove vlasti biti ostvarena zbog dobrobiti društva, to se u cjelini nije desilo…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 16.01.2021… 11.55… CRNOGORCI ISTORISKI NISU NAUČILI: Da imaju dva “vladara” (foto

Crnogorci istorijski nisu naučili da imaju dva “vladara”, kazao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) koordinator pravnog programa Građanske alijanse, Zoran Vujičić, komentarišući kohabitaciju u Crnoj Gori.

Iako su početne namjere pokazivale da će saradnja između predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i nove vlasti biti ostvarena zbog dobrobiti društva, to se, kako kaže Vujičić, u cjelini nije desilo.

“Predsjednik koristi sve zakonske mogućnosti da ukaže na propuste u odlukama kako Vlade tako skupštinske većine. Vlada i Skupština moraju u svojim radnjama da pokažu da su napravili otklon od svega onoga za šta su optuživali prethodnu vlast, a što se u prethodnim postupcima zaista ne može zaključiti” rekao je Vujičić.

Čitaj još:   Amerikanci otkazali dolazak nosača aviona u Split,uputili ga u Perzijski zaliv, hoće li Iran NAPASTI PRVI!?

Odgovarajući na pitanje da li je moguće riješiti problem saradnje na najvišem nivou, Vujičić kaže da je nova vladajuća većina zanemarila činjenicu da je prethodna vlast vladala 30 godina i da oni “plivaju” u vještački izazvanim sukobima.

“Ukoliko uđu u taj teren, to neće biti dobro za novu vlast jer se neće snaći. Nova vladajuća većina mora da sve svoje radnje upodobi Ustavu i zakonu kako drugoj strani ne bi dala mogućnost da na bilo koji način izvrdaju društveni sistem Crne Gore”, naveo je on...

izvor rtcg

Dnevni horoskop za 25. februar 2021. godine

Ovan saznaje tajnu, Bik odlučan, Blizancima se svašta dešava, Rak Read more

EMIR SULEJMANOVIĆ- PROUD BOSNIAN AND LEADER OF BIH DRAGONS

Emir Sulejmanović, from the hell of Srebrenica to the striking Read more