IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JAVILA SE JOŠ JEDNA ŽRTVA: Neće moći da tuži Aleksića, ali će da pomogne… (foto)

Još jedna žrtva javila se iz inostranstva tvrdeći da ju je seksualno zlostavljao učitelj glume Mika Aleksić…

BOSTON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, subota, 06.02.2021…20.26… JAVILA SE JOŠ JEDNA ŽRTVA: Neće moći da tuži Aleksića, ali će da pomogne… (foto)

“Jedna državljanka Srbije javila se iz Sjedinjenih američkih država . Ona je svojevremeno bila polaznica škole Mike Aleksića, ima veoma traumatično iskustvo seksualnog zlostavljanja. Ne bavi glumom, otišla je u drugu profesiju i već godinama živi u inostranstvu. Kako je ispričala, nju je Aleksić napastvovao sredinom devedesetih”, kaže sagovornik blizak istrazi.

Kako tvrdi, ova mlada žena već je dala izjavu istražnim organima.

“Izjava je uzeta putem Skajpa, snimljena, transkribovana i predata tužilaštvu. Ona će vjerovatno biti uzeta u razmartanje kao svedok “, kaže izvor.

Tužilaštvo je donilo odluku da se sve one djevojke i žene koje budu željele da učestvuju u postupku izjave mogu da daju putem video- poziva što je se znatno olakšava stvari.

Policiji i tužilaštvu se od trenutka od kada je slučaj dospio u javnost javio veliki broj djevojaka i žena koje su bile Aleksićeve žrtve.

Čitaj još:   Završena istraga protiv vlasnika škole glume Mike Aleksića, čeka se odluka o optužnici... (foto)

U najvećem broju, riječ je o zastarelim slučajevima…

“To nikako ne treba da obeshrabri žrtve jer sve one koje su imale dosta neprijatnosti i bile seksualno zlostavljane mogu da budu dobri svjedoci i da pomognu u razotkrivanju svega što se u poznatoj školi glume i to da decenijama unazad događalo”, kaže izvor.

Već je bilo sličnih slučajeva. Jedna žena se tako javila tvrdeći da je bila ista seksualno zlostavljana od strane vlasnika škole glume”Stvar srca”prije 2008. godine, ali ni ona neće zbog zastarelosti slučaja podneti krivičnu prijavu i to protiv njega.

Međutim, i ona je voljna da podrži devojke koje su to učinile i svijedočiće protiv Aleksića…

Dešavanja u regionu za regionalni portal iBalkan.net ADNA Bojadžić

izvor Blic.rs