IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Inspektori kaznili kladionice, uposleni i igrači bez maski, ne poštuju se distance… (foto)

Zbog pogoršane epidemiološke situacije pandemije koronavirusa, odlukom Vlade KS sinoć je u 20 sati na području Kantona Sarajevo na snagu stupila zabrana rada svim poslovnim subjektima…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 13.03.…18: 57… SARAJEVO: Inspektori kaznili kladionice, uposleni i igrači bez maski, ne poštuju se distance… (foto)

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS tokom dana je na području KS izvršila 196 inspekcijskih nadzora u predmetu kontrole i to i poštivanje propisanih naredbi i mjera u ugostiteljskim objektima, trgovinama, drive- in punktovima, kladionice, javnom gradskom prevozu, kao i kod upravitelja zgrada.

Za utvrđene nedostatke izdato ukupno 35 rješenja otklanjanju nedostataka i 12 prekršajnih naloga novčanog iznosa 21.000 KM, od čega šest prekršajnih naloga kladionicama (uposlenici i igrači bez maski, nepoštivanje i to fizičke distance, prekobrojnost, neposjedovanje dezinfekcionog sredstva za ruke), četiri prekršajna naloga javnom gradskom prevozu (i to po dva prekršajna naloga KJKP GRAS d.o.o. Sarajevo i Centrotrans d.d. Sarajevo a sve to i zbog prekobrojnosti putnika, kršenja propisane fizičke distance između putnika, nije osigurano prisustvo covid redara u vozilima), te dva prekršajna naloga trgovinama (nehigijena).

Čitaj još:   Sarajevo: U subotu veliki "Skup podrške palestinskom narodu"... (foto i video)

Zbog pogoršane epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, odlukom Vlade KS sinoć je u 20 sati na području Kantona Sarajevo na snagu stupila zabrana rada svim poslovnim subjektima, izuzev određenih djelatnosti, saopćeno je iz KUIP- a.

izvor Fena.ba

SARAJEVO: Svečani defile Dan policije u Federaciji Bosne i Hercegovine… (foto i video)

Svečani defile u kojem su učestvovali policijski službenici sa vozilima, Read more

SARAJEVO: Uhapšena Alisa Mutap, bivša djevojka ubijenog Dženana Memića… (foto i video)

Današnje aktivnosti policijski službenici Uprave policije MUP- a KS slobode Read more

Sarajevo: U subotu veliki “Skup podrške palestinskom narodu”… (foto i video)

"Skup podrške palestinskom narodu" naziv je okupljanja koje će u Read more