IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Erdogan: Bitka na Čanakaleu veličanstveni ep herojskih naših predaka…(foto i video)

Turski narod porazio je svoje neprijatelje i u najtežim uslovima, ako bude potrebno spreman je sa istom odlučnošću dati svoj život da bi se i sačuvalo jedinstvo, istakao je Erdogan u poruci u povodu Dana sjećanja na šehide i 106. godišnjice Čanakalea…

ČANAKALE: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 18.03.2021…14.35… Erdogan: Bitka na Čanakaleu veličanstveni ep herojskih naših predaka…(foto i video)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je danas kako pomorska Bitka na Čanakaleu predstavlja “veličanstveni ep naših herojskih predaka protiv napada na svete vrijednosti i postojanje Turaka u Anadoliji”, javlja Anadolu Agency (AA).

Redžep Erdogan je uputio poruku u povodu Dana sjećanja na šehide i 106. godišnjice pomorske Bitke na Canakkaleu, prisjetivši se svih naših šehida sa Čanakalea.

Poručio je kako neće dozvoliti sprovođenje nikakvih igara nad Turskom i da će svoju zemlju i narod braniti zajedničkom borbom.

Čitaj još:   Erdogan: EU nas pokušava prevariti a naše članstvo je strategija vanjske politike...

“Čanakkale predstavlja veličanstveni ep naših herojskih predaka protiv napada na naše svete vrijednosti i postojanje Turaka u Anadoliji”, poručio je Erdogan, te dodao:

“Turski narod porazio je svoje neprijatelje i u najtežim uvjetima, ako bude potrebno spreman je sa istom odlučnošću dati svoj život da bi sačuvao jedinstvo.”

U Evropi poznatija kao Bitka na Galipolju, jedna je od svih najkrvavijih i najžešćih bitaka u Prvom svjetskom ratu ali, po mnogim pokazateljima i u historiji uopšte…

izvor agencije AA

ERDOGAN SAOPŠTIO RADIKALNU ODLUKU: Turska ide u potpuno zatvaranje od 29. aprila do 17. maja

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan najavio je danas da se Read more

ERDOGAN- MERKEL: Želimo otvoriti novu stranicu u odnosima s EU… (foto)

Merkel i Erdogan razgovarali o jačanju odnosa te dvije zemlje, Read more