IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELJA NEVOLJA NA SASLUŠANJU: Otkriveni novi detalji, evo šta tvrdi da ima od imovine… (foto i video)

Veljko Belivuk (35), zvani Velja Nevolja, vođa grupe koja je uhapšena 4. februara, izjavio je prilikom saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal da radi kao “koordinator u podrumu pića” i da mu je mjesečna plata 60.000 dinara…

BEOGRAD: Srbija, Crna Gora, vijesti, subota, 17.04.2021…00: 03… VELJA NEVOLJA NA SASLUŠANJU: Otkriveni novi detalji, evo šta tvrdi da ima od imovine… (foto i video)

Belivuk ili Velja Nevolja je istakao da od imovine posjeduje”samo automobil iz 2016. godine”, marke “škoda superb”, čije se registracije ne sjeća, i da živi u ženinom stanu od 83 kvadratna metra na Zvezdari.

Ovi lični podaci, koje je Velja Nevolja iznio pred nadležnim organima i to 6. februara, u najmanju ruku zvuče neuvjerljivo s obzirom i da je dosadašnja finansijska istraga utvrdila da je prihodovao desetine miliona eura prvo od navodne preprodaje droge, iznuda, šverca i drugih krivičnih dijela. U toku je opsežna finansijska istraga o pokretnoj i nepokretnoj imovini koju su mu proteklih godina stekli Belivuk i članovi njegove bande.

“Velja Nevolja je u trenutku hapšenja gradio velelepnu svoju vilu na Zvezdari, u Kozarčevoj 4, opasanu bedemima i brojnim kamerama, koja po mnogo čemu podjseća na bazu nekadašnjeg ‘zemunskog klana’ u Šilerovoj ulici u Zemunu. Osim toga, imao je više kuća po cjeloj Srbiji, koje su mu služile kao ‘štekovi’. U poslednje vrijeme najčešće je bio u kući nadomak Pančeva”, kaže izvor iz istrage i dodaje:

“Pored toga, kako se sumnja, Belivuk i njegova ekipa su reketirali brojne građevinske investitore, od kojih su prijetnjama i drugim pritiscima i to i bukvalno oteli brojne stanove, uglavnom po Beogradu.” 

Čitaj još:   KONTRAVERZNI GALIJAŠEVIĆ, ARLAUČE: MILE, nije bezbjedan u zgradi Predsjedništva...

Koliko su novca zaradili na konto prodaje droge i drugih prljavih poslova, i gdje su ga sakrili, pokazaće istraga.

Interesantno je i to da je Velja Nevolja pred tužiocem izjavio da je po obrazovanju numerički tehničar i da je završio Srednju mašinsku školu “Radoje Dakić”.

Govoreći o supruzi Bojani, sa kojom ima dvoje maloljetne djece, istakao je da je ona zaposlena u jednoj rentakar agenciji, ali nije mogao da se izjasni kolika su njena primanja?!

Uzevši u obzir njegovo “prosječno materijalno stanje”, postavlja se pitanje kako je uspijevao da plaća poznate i uticajne advokate koji ga brane a svih proteklih nekoliko godina u više krivičnih postupaka vođenih protiv njega. Podsjetimo, pre tri godine su ga u procesu za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, na kraju kojeg je oslobođen, branila čak peterica advokata!

Na početku tog suđenja Belivuk je naveo da je nezaposlen i da od privremenih i povremenih poslova zarađuje oko 30.000 dinara i to je mjesečno!

Pritom je prvenstveno mislio na “angažmane” oko obezbjeđenja splavova i drugih noćnih klubova. 

Istraga protiv Velje Nevolje i još 23 pripadnika grupe je i to u ovom trenutku negdje na polovini, rok njeno okončanje je šest mjeseci.Do sada je saslušano oko 50 osoba, među kojima su i pojedini državni i policijski funkcioneri. A i da u narednom periodu očekuju se rezultati brojnih vještačenja. dakle da se u najboljem slučaju, optužnica bi mogla da bude podignuta u avgustu, a da eventualno suđenje da krene tek na jesen ove godine…

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Traže se nova imena ulica, bulevar Alije Izetbegovića, Kralja Tvrtka...

Izvor (MONDO)

MILO Đukanović: Crna Gora i Kosovo dijele želju za dobrosusjedstvom… (foto)

Crna Gora i Kosovo dijele želju za dobrosusjedstvom, stabilnošću regiona Read more

Nastavnica Sanja Vujović: Ne plašim se Ministarstva prosvjete, opet bih isto uradila… (foto)

Nastavnici istorije OŠ„ Lovćenski partizanski odred“sa Cetinja Sanji Vujović je Read more