IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Ko misli dobro Crnoj Gori podržaće Evropski tim u Herceg Novom… (foto)

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović govorio je danas na završnoj tribini Evropskog tima za Herceg Novi…

HERCEG NOVI: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 06.05.2021…00. 19… MILO Đukanović: Ko misli dobro Crnoj Gori podržaće Evropski tim u Herceg Novom… (foto)

MILO Đukanović je istakao da je dobro što su građani imali priliku da vide alternativu politici DPS i da je svakim danom, sve većem broju građana, jasno da ako žele da na izborima glasaju za svoje dobro i dobro svoje porodice, treba da podrže Demokratsku partiju socijalista i njene koalicione partnere.

U svom izlaganju predsjednik se osvrnuo na period vršenja vlasti naše partije i istakao da, koliko god se neko trudio, niko ne može osporiti najmanje tri dostignuta strateška cilja u pravcu ostvarivanja nacionalnih interesa. To su: obnova nezavisnosti i povratak nacionalnog i državnog dostojanstva, uspostavljanje održive ekonomija čime smo se oslobodili mentaliteta dotirane države i očuvanje Crne Gore kao građanskog društva.

MILO Đukanović je, dodatno naveo da je tokom čitavog tog vremena Herceg Novi bio visoko na mapi interesovanja državne politike koju je predvodila Demokratska partija socijalista.

Podsjetio je da je riješeno ključno infrastrukturno pitanje vodosnabdijeva od strane Regionalnog vodovoda, da je država pomogla stvaranje uslova za izgradnju 7 novih hotela, te da je veoma mnogo učinjeno u dijelu unaprijeđenja putne infrastrukture i saobraćajnog povezivanja.

Neposredno pred nedjeljne lokalne izbore, svoju podršku Evropskom timu za Herceg Novi dao je potpredsjednik DPS-a Abaz Dizdarević.

Čitaj još:   ČESTITAMO: MILO Đukanović postao deda, Blažo dobio sina, stiglo prvo unuče... (foto)

“U Herceg Novom je realizovana investicija Portonovi od 820 miliona eura, koja već sada zapošljava preko 700 ljudi i u kojoj je otvoren prvi i jedini hotel One and Only u Evropi”, naveo je Đukanović.

S druge strane, dodao je on, zahvaljujući gotovo dvadesetogodišnjoj vlasti partija koje sada čine parlamentarnu većinu i na državnom nivou, Herceg Novi je stagnirao i od grada koji je u turističkom i kulturnom smislu bio daleko ispred drugih, sada se nalazi na repu razvoja crnogorske obale.

“Zbog toga je od suštinske važnosti da dođe do promjena ne samo u Herceg Novom, već i na nivou državne politike. Zato se 9. maja ne glasa samo za razvoj za evropski put razvoja, već se i glasa protiv politike koja zatire Crnu Goru, protiv politike u kojoj velikosrpski nacionalizam prijeti da proguta građanski karakter naše države, protiv kleronacionalizma koji ima ambiciju da od Crne Gore stvori srednjevjekovnu teokratsku državu”, kazao je Đukanović.

Od suštinske je važnosti, zaključio je Đukanović, da svako ko misli dobro Crnoj Gori podrži Evropski tim u Herceg Novom, jer će svaki glas odgovornosti prema državnim interesima biti snažan impuls i za Crnu Goru u cjelini.

“Nemam nikakvu dilemu, da će u finalu, naša politika biti pobjednička i u Herceg Novom i u Crnoj Gori”, istakao je predsjednik Crne Gore.

Čitaj još:   PATRIOTSKA AUTO KOLONA: Bez muzike, pjesme, sirena, sa zastavama na pola koplja... (foto i video)

Pored predsjednika Đukanovića, na tribini Evropskog tima za Herceg Novi govorili su i nosilac liste dr Predrag Dabović, predsjednik Opštinskog odbora Slobodan Krušo Radović i odbornička kandidatkinja Teodora Španjević…

IZVOR aktuelno.me

MILO ĐUKANOVIĆ JASAN: “Srebrenica nije dvorište Srbije, već dvorište Bosne…”

Pokušaj bacanja ljage na Crnu Goru je pokušaj stavaranja nedoumice Read more