IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HERCEG NOVI: Zatvorena birališta, do 19.30 izašlo 64,77%… (foto i video)

Na lokalnim izborima u Herceg Novom do 19.30 sati glasalo je 16.575 birača ili 64,77%, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije (OIK). Nepravilnosti i prigovora, kako dodaju, nije bilo…

HERCEG NOVI: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 09.05.2021… 20.08 …  HERCEG NOVI: Zatvorena birališta, do 19.30 izašlo 64,77%… (foto i video)

U Herceg Novom danas su održani lokalni izbori. Građani su glasali na 51 biračkom mjestu, koja su otvorena u sedam a zatvorena u 20 sati.

Na lokalnim izborima u Herceg Novom do 19.30 sati glasalo je 16.575 birača ili 64,77%, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije (OIK). Nepravilnosti i prigovora, kako dodaju, nije bilo.

Iz OIK-a saopšteno je da izbori protiču mirno te dasu nepravilnosti bile tehničke prirode te da ne mogu uticati na regularnost izbora a da prigovora nije bilo.

Na lokalnim izborima u Herceg Novom do 16 sati glasalo je 13.319 glasača, odnosno 52 odsto, podaci su Opštinske izborne komisije (OIK).

“Nekih značajnijih nepravilnosti nije bilo. Makar ne onih koji bi uticali na regularnost izbora, što dokazuje da OIK nije do sad primila nijedan prigovor. Nadam se da će tako ostati 20 sati”, kazala je predsjednica OIK Mirjana Ivanović za agenciju Mediabiro.

U Igalu je glasao i nosilac koalicije “Evropski tim za Herceg Novi” Predrag Dabović.

Čitaj još:   INSTRUKTOR KAKVOG NEMA "NE TAMO, SUADE, TAMO JE MEDO"Čas skijanja koji niste vidjeli do sada! HIT! (VIDEO)

Pravo glasa na izborima, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, ima 25.590 birača.

Građani će birati između pet koalicija i jednog građanskog pokreta.

Izborna lista “Novska lista – Naš grad, naš brod“, prva je na glasačkom listiću.

Na drugom mjestu je koalicija „Evropski tim za Herceg Novi“, a na trećem „Pravi Novi, sloboda je u našim rukama“.

Koalicija „Za budućnost Herceg Novog i Boke“ je na četvrtom mjestu, “Stevan Katić – Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi“ na petom, a koalicija “Dr Dritan Abazović – Crno na bijelo – Može bokeški“ na šestom mjestu.

Novi lokalni parlament imaće 35 odbornika.

Aktuelnu vladajuću koaliciju čine Demokrate, DF, Novska lista i SNP. Predsjednik Opštine je Stevan Katić, dok je na čelu Skupštine Nikola Samardžić – obojica članovi Demokrata.

izvor rtcg.me