IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PALE RAKETE NA JERUSALEM: Upaljene sirene za uzbunu, izraelski parlament evakuiran… (foto i video)

Rakete ispaljene iz područja Gaze u pravcu Jerusalema, nakon što su tenzije između Izraela i Palestine eskalirale, odgovornost preuzeo je Hamas…

JERUSALEM: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 10.05.2021…19.24… PALE RAKETE NA JERUSALEM: Upaljene sirene za uzbunu, izraelski parlament evakuiran… (foto i video)

Kako piše BBC, za sada nema izvještaja o povrijeđenim osobama. Izraelski parlament je evakuiran nakon što su se oglasile sirene.

Brigade Al- Quds gađale izraelsko vojno vozilo blizu Pojasa Gaze…

U saopštenju, brigade su navele da je napad protiv izraelske vojne postaje istočno od Gaze bio “uspješan”

U međuvremenu, izraelska vojska u saopštenju navela da je ispaljena protivtenkovska raketa ispaljena iz severnog Pojasa Gaze pogodila vozilo, povredivši izraelskog naseljenika.

Palestinci u Al- Qudsu već nekoliko dana protestuju zbog izraelskih racija i sudskih odluka proterivanju palestinskih porodica iz kvarta Sheikh Jarraha. Situacija je eskalirala nakon što su izraelske snage u petak intervencijom pokušale rasterati vernike iz kompleksa Al- Akse.

Hamas je prijetio napadima nakon što je nekoliko stotina Palestinaca je i povrijeđeno u sukobima sa izraelskom policijiom koji su se dogodili i to u posljednjih nekoliko dana.

Čitaj još:   TREBA LI IM SE, VJEROVATI: EPCG će nadoknaditi štetu i izdvojiti sredstva za poribljavanje Ćehotine...

Posjećamo, već danima su Palestinci meta brutalnih upada izraelske policije i napada tokom molitve u džamiji Al- Aqsa u Jerusalemu.

Rano jutros je više od 300 Palestinaca je povrijeđeno do sada…

Palestinski Crveni polumesec saopštio da broj povređenih intervenciji izraelskih snaga protiv Palestinaca Al- Akse u okupiranom Al-Qudsu povećan na 305.

Ekstremne jevrejske grupe juče i danas obeležavaju “Dan Al-Qudsa” u znak sećanja na dan kada je Izrael na koncu Šestodnevnog rata 1967. godine okupirao Al- Quds. Tim povodom su pozvali radikalne Jevreje da uđu u kompleks Al- Akse…

Izvor agencije AA

RANKO Đonović: Vučić bi kao srpski sultan, sa “pašama” Vulinom i Dačićem da uvodi pravila po Crnoj Gori… (foto)

Nije tajna kako srpska vlast apsolutno kontroliše srpskog patrijarha kojega Read more

Čitaj još:   KARDINAL PULJIĆ NAKON MISE: "Ostajem ponosan na to što sam sin ove zemlje, posebno se zahvaljujem..." (foto)