IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ VRIJEĐA KURTIJA: “Paja Patak da prijeti GENOCIDOM…” (foto i video)

“…Ne igrajte se s nama s tim stvarima. Dugo sam u politici, znam šta to znači.”

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti… ponedeljak 14.06.2021… 09: 50… VUČIĆ VRIJEĐA KURTIJA: “Paja Patak da prijeti GENOCIDOM…” (foto i video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da premijer Kosova Albin Kurti “kao Paja Patak” svaki dan ponavlja kako će podnijeti tužbu protiv Srbije za navodni genocid, te mu poručio da prestane da prijeti već da to i učini.

“Ne igrajte se sa nama sa tim stvarima. Dugo sam u politici, znam šta to znači – on će nama da prijeti tužbom za genocid, a mi ćemo strašno da se sekiramo, pa će neko spolja da kaže da će njih da spriječi, a da mi priznamo Kosovo… Te trikove pokušajte nekom drugom da prodate, a meni ne”, poručio je Vučić.

On je naveo da to pokazuje da je Priština suštinski protiv dijaloga i da su spremili i druge trikove da sebe predstave kao žrtvu u Briselu, što Srbija neće da radi.

Čitaj još:   BRAVO ZA PODRŠKU: Turski ljekari pomažu kolegama u Covid odjelu Opće bolnice u Sarajevu... (foto)

Vučić je istakao da nije vrijeme za velike riječi, već za čvrst stav, jer Beograd želi da razgovara, da sačuva mir i stabilnost.

“Vrijeme da pokažemo koliko želimo dijalog i koliko je važno da gledamo u budućnost”,rekao je Vučić za Televiziju “Pink” uoči sutrašnjeg odlaska u Brisel, gdje se u utorak, 15. juna, nastavlja dijalog, prenosi Srpska.info.

izvor (SB)

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Read more