IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ PRIJETI: “MILO Đukanović da pazi šta govori, inače…” (foto i video)

Najoštrije je predsjednik Crne Gore osudio besprizoran čin skrnavljenja spomenika jednom od najvećih antifašističkih junaka i simbola otpora Ljubu Čupiću…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak 14.06.2021… 00: 20… ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ PRIJETI: “MILO Đukanović da pazi šta govori, inače…” (foto i video)

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić najoštrije je danas osudio besprizoran čin skrnavljenja spomenika jednom od najvećih antifašističkih junaka i simbola otpora Ljubu Čupiću i pozvao predsjednika Mila Đukanovića da vodi računa da ne izgovara riječi koje zvuče kao poziv na rušenje ustavnog i državnog poretka.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je pohvalio policiji na brzom otkrivanju počinioca i apelovao na državne organe da slučaj rasvijetle do kraja i do posljednjeg detalja, prenijela je RTCG.

„Želimo da kao Vlada i kao građani znamo ko i zašto je ovo uradio u gradu slobode? Narod i zemlja koji su digli prvi antifašistički ustanak u Evropi, datum koji uskoro slavimo, i praznik koji nam je svima podjednako u srcima, zaslužuje da zna sve okolnosti slučaja“, kazao je Krivokapić.

On je naveo da je neophodno znati da li je u pitanju izlovani pojedinačni slučaj ili je u pitanju, ipak dirigovani događaj.

Čitaj još:   SENAD: Milanović, BOSNU i njene ljude tretira kao, UROĐENIKE, RAZDRLJENJE i NEUREDNE, to je "ur- FAŠIZAM"

„Ima elemenata da pomislimo i na ovo drugo jer imamo činjenicu da su predsednik države i predsednik opštine Podgorica doneli presudu našoj vlasti, pri nego što su se državne institucije oglasile“, rekao je premijer.

MILO Đukanović je ranije danas naveo da očekuje da nadležni državni organi odlučno i adekvatno reaguju, a u protivnom, kako je kazao, znaće šta im je činiti i kako da odbrane revolucionarno nasljeđe i najvrijednije istorijske vrijednosti savremenog crnogorskog društva.

„Pozivam predsednika države ili da vodi računa da ne izgovara reči koje zvuče kao poziv na rušenje ustavnog i državnog poretka, a ukoliko on sam od toga konačno ne odustane, onda ću ja pozvati Državno tužilaštvo da reaguje na te pretnje. Crna Gora je zemlja u kojoj se, u oblasti vladavine prava, više neće odlučivati prema željama moćnih pojedinaca, nego isključivo prema Ustavu i zakonu“, naglasio je Krivokapić.

On je poručio da čin skrnavljenja spomenika Ljubu Čupiću ili bilo kojeg drugog spomenika istorije i kulture, neće biti tolerisan nikome, prenosi Danas.rs.

Čitaj još:   IMATE, KISELINU U ŽELUCU: Ovo su PRIRODNI lijekovi da je se riješite... (foto)

Izvor (SB)

STANIVUKOVIĆ IPAK STIGAO u Mostar: Možda se spustim do Starog mosta… (foto)

Zbog izjava zabrani negiranja genocida, su organizatori tradicionalnih skokova sa Read more

POSLIJE OTKAZIVANJA GOSTOPRIMSTVA: Draško Stanivuković danas ipak u Mostaru… (foto)

Gradonačelnik Banja Luke je nakon povlačenja pozivnice odgovorio Organizacijskom odboru Read more

SPAJIĆ PROGOVORIO NA JAPANSKOM: Crnoj Gori važne investicije… (foto i video)

Milojko Spajić je u delegaciji predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića prilikom Read more