IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMERIKANAC UHAPŠEN U RUSIJI: Traži Bajdenovu pomoć… (foto)

Porodica Amerikanca zatvorenog u Rusiji na osnovu i to sporne presude o špijunaži, prenijela je njegov poziv predsjedniku SAD Džozefu Bajdenu da na predstojećem sastanku zatraži od predsjednika Rusije Vladimira Putina da ga oslobode…

BRISEL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti… utorak 15.06…00: 34…  AMERIKANAC UHAPŠEN U RUSIJI: Traži Bajdenovu pomoć… (foto)

U snimku koji je danas podelila porodica Pola Vilana, on kaže: „Molim vas da okončate ovaj užasan slučaj diplomatije taocima. Nevin sam. Nije se dogodio zločin špijunaže. Tajno suđenje, bez dokaza potvrđuje te činjenice“.

Pol Vilena tvrdi da je u Rusiji 2018. godine bio kao turista, a uhapšen je u Moskvi i osuđen na 16 godina zatvora.

Vilan je početkom juna u intervjuu datom iz zatvora pozvao Bajdena da tokom sastanka s Putinom u Ženevi 16. juna izdejstvuje jednu razmjenu zatvorenika.

Čitaj još:   HLADNOKRVNI UBICA IZ SRBIJE: Čaba Der u sudnicu ušetao, pokazao ovo i rekao, 'Volim Češku!' (video)

Ruski predsjednik je danas u intervjuu američkoj televiziji En- Bi- Si (NBC) nagovjestio da bi razmotrio mogućnost razmjene zatvorenika između Rusije i SAD.

„Da, da, naravno“, rekao je on na pitanje o mogućem istovremenom oslobađanju Pola Vilana i Trevora Rida– Amerikanaca zatvorenih u Rusiji, i Rusa u pritvoru u SAD.

Porodice dvojice Rusa zatvorenih u SAD– trgovca oružjem Viktora Buta i Konstantina Jarošenka– ruskog pilota optuženog za trgovinu kokainom, takođe su apelovale za njihovo oslobađanje…

izvor agencije

STANIVUKOVIĆ IPAK STIGAO u Mostar: Možda se spustim do Starog mosta… (foto)

Zbog izjava zabrani negiranja genocida, su organizatori tradicionalnih skokova sa Read more

POSLIJE OTKAZIVANJA GOSTOPRIMSTVA: Draško Stanivuković danas ipak u Mostaru… (foto)

Gradonačelnik Banja Luke je nakon povlačenja pozivnice odgovorio Organizacijskom odboru Read more