IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“BEZ PANIKE KADA VAM KRAJEM SEDMICE…”: Meteorolog Nedim Sladić najavi promjenu vremena i to… (foto i video)

Meteorolog Nedim Sladić prognozira da ubrzo počinje pravo ljeto, a prema dostupnim prognozama, padavine su do 22. juna gotovo svedene na nulu…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti… utorak 15.06.2021…08: 54… “BEZ PANIKE KADA VAM KRAJEM SEDMICE…”: Meteorolog Nedim Sladić najavi promjenu vremena i to… (foto i video)

Pred nama su bar još dva ugodnija dana s obzirom na to da će biti pretežno oblačno i vlažno vrijeme, koje u našu zemlju pristiže sa Crnog mora.

Vrućina će dobijati sve više na snazi od srijede, kako će prema našoj zemlji pritjecati topliji zrak s juga kontinenta.

utorak, 15.06.2021. godine
Biometeorološke prilike su povoljne. Više svježine tokom noći i jutra, uz miran san, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz nešto izraženiji osjet sparine poslije podne, što bi moglo uzrokovati umjerene tegobe kod osjetljivih osoba. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

srijeda, 16.06.2021. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno i sunčano vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene u prvom dijelu dana, tokom poslijepodneva preporučljivo je biti oprezniji i djelimično reducirati aktivnosti. Prilikom boravka na otvorenom trebali bi izbjegavati i duže zadržavanje na suncu, obzirom da će vrijednosti UV indeksa biti visoke.

Čitaj još:   KONAČNO Željko Bebek otkrio PRAVO ime i gdje je rođen: "Niko me tako ne zove... " (foto i video)

A prema idućem vikendu treba računati da se pojedini dijelovi zemlje približavaju, a u pojedinim projekcijama se prikazuje da bi se mogla premašiti granica od 35°C.

Eh, sad- što ste tražili mjesecima, to ćete i dobiti pa nemojte odmah zakukati kada krajem sedmice temperature budu na granici nepodnošljivog dana (32°C). Uživajte u ljetu i suncu, ali se pazite i UV zračenja – poručio je Sladić.

No, pred nama su bar još dva ugodnija dana s obzirom na to da će biti pretežno oblačno i vlažno vrijeme, koje u našu zemlju pristiže sa Crnog mora…

http://ibalkan.net

POSLIJE OTKAZIVANJA GOSTOPRIMSTVA: Draško Stanivuković danas ipak u Mostaru… (foto)

Gradonačelnik Banja Luke je nakon povlačenja pozivnice odgovorio Organizacijskom odboru Read more

SPAJIĆ PROGOVORIO NA JAPANSKOM: Crnoj Gori važne investicije… (foto i video)

Milojko Spajić je u delegaciji predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića prilikom Read more