IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BALKAN JE NA OVO DUGO ČEKAO: Njemačka donijela odluku, koja će promijeniti sve… (foto)

Njemačka vlada dozvolit će od 25. juna ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine, saopćeno je na web-stranici njemačkog ministarstva unutrašnjih poslova…

BERLIN: Svijet, Zanimljivosti, vijesti…petak, 18.06.2021… 09: 54… BALKAN JE NA OVO DUGO ČEKAO: Njemačka donijela odluku koja će promijeniti sve… (foto)

Oni će od tog datuma moći da uđu u zemlju, i to najranije 14 dana nakon primljene druge doze.

Putnici mogu da uđu u Njemačku bilo kao turisti ili da posjete porodicu i prijatelje, prenosi Tanjug.

Uvjet za ulazak je, ipak, da su vakcinisani jednom od vakcina navedenih na spisku na stranici Instituta “Paul Ehrlich”.

Trenutno se priznaju samo one vakcine koje je odobrila Evropska agencija za lijekove (EMA).

Više država skinuto s liste rizičnih zemalja…

Druge vakcine koje nude sličan nivo zaštite, bit će dodate na spisak čim budu završene neophodne procjene, navedeno je na stranici ministarstva.

Čitaj još:   RATNI ZLOČINAC je 1991. najavio genocid:"Muslimani će nestati sa lica zemlje, to sve treba pobiti"... (foto i video)

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Srbiju, kao i druge zemlje Zapadnog Balkana.

Institut “Robert Koch” (RKI), zbog opadajućeg broja novih slučajeva zaraze koronavirusom, s liste rizičnih zemalja skinuo je više zemalja, među kojima su Austrija, SAD, Kanada, Armenija, Azerbejdžan, Kanada, Liban, Moldavija, Ukrajina i Kipar.

Pored Srbije, sa Zapadnog Balkana ne tretiraju se više kao rizične zemlje i regioni Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

izvor agencije