IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Objavljena lista najvećih prevara Milorada Dodika: Začuđujuće je koliko ovaj čovjek može da laže…

U moru laži koje nam svakodnevno servira predsjednik RS Milorad Dodik neke su ipak nezaboravne.

Iako je konkurencija velika i stalno se nadopunjuje mi smo odlučili da izaberemo 15 Dodikovih laži koje nam je predsjednik RS servirao tokom svoje vladavine, bez da se ijednom zacrvenio. Jer, obraz – đon.

Naravno, da bismo se osvrnuli samo na one najosnovnije, laži za početnike Milorada Dodika, bilo bi potrebno da umjesto novinarskog teksta napravimo jedan seminarski rad, pa smo se odlučili da izaberemo neke od onih koje su nanijele ogromnu štetu Republici Srpskoj, koja se danas mjeri stotinama miliona maraka – piše Buka.

Pa da počnemo:

1. Jedna od najvećih laži je sigurno saga sa Serdarovim i Komsarom.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao je sa vlasnikom kompanije “Komsar Enerdži” Rašid Serdarov izgradnju TE Ugljevik tri, ulaganje 700 miliona evra i 800 novih radnih mjesta.

Do danas Ruska kompanija “Comsar Energy” još nije počela gradnju Termoelektrane “Ugljevik 3”.

Dalje. Isti akteri, lokacija Han Pijesak.

“Danas smo u Han Pijesku zbog pokazanog interesovanja ruskog milijardera Rašida Serdarova, vlasnika firme ‘Komsar’, da ovdje izgradi fabriku peleta, koja bi kao sirovinu koristila drvni otpad sa područja ove i susjednih opština”, rekao je Dodik i dodao da smo svjedoci Seradarovog interesovanja da izgradi i jednu veliku pilanu u Han Pijesku, koji je srce zone najbogatije kvalitetnom šumom.

“To sam obećao Han Pijesku i zato sam sada ovdje”, naglasio je Dodik.

Na kraju, iako Han Pijesak zaslužuje fabriku, od obećanja nije bilo ništa.

A obećao je još mnogo toga Dodik th godina, pa se ispostavilo da je slagao.

“Ovo je značajan početak velikog posla na izgradnji hidroelektrane. Moram da istaknem da će izgradnja ići značajno ubrzanim tempom jer je sva sredstva obezbedila kompanija Rašida Sardarova. Računamo da će biti građena naredne tri ili četiri godine.

Dvije godine kasnije Deža vi. Dodik u društvu sa Serdarovim i njegovom djecom Karinom i Timurom, oko Rudog jezdio zrakom, kopnom i vodom, pa na kraju postavili još jedan kamen temeljac.

Danas, od HE “MRSOVO”, osim kamena temeljca postavljenog prije tri godine nema ništa.

2.Tu je uvijek zanimljiv slučaj Farmlenda zbog kojeg je Dodik slagao obećanje na obećanje, laž na laž i na kraju, kad je njegov lični govedar isisao sve što se moglo od kreditnih i potsticajnih sredstava pustio i radnike i firmu niz vodu. Laž je odradila posao.

3.Vjerovatno jedno on najvećih obećanja i laži koja se proteže još od dolaska Dodika je mreža aerodroma u RS. Kako je to govorio Dodik: “U našim planovima je aerodrom na Sokocu, jedan funkcionalan, koji može da primi određenu vrstu letjelica i da uspostavimo bolju komunikaciju unutar RS i nakon toga ide modernizacija aerodroma u Bijeljini”.

Naravno, tu je i neizostavni aerodrom u Trebinju, koji je čak i bio funkcionalan, ali makadamska pista nije odgovarala nježnim avionima stranih avio kompanija.

Čitaj još:   LJETO SE VRATILO: EVO, kakvo vrijeme se očekuje naredne sedmice...

4.Kada govorimo Trebinju, aerodrom nije jedina velika Dodikova laž podmetnuta Hercegovcima. On je najavio tu još mnogo, mnogo miliona.

Prema njegovim obećanjima u Hercegovini je trebalo da se slije novac za bolnice, škole, toplotne fasade, puteve, HE “Dabar”. Zatim, pare za tekstilnu industriju, trebinjski „Novoteks“…

5.Milorad Dodik je svojevremeno otvorio i drvoprerađivačko preduzeće “Nova Romanija” na Sokocu, u koje je Vlada Srpske uložila oko pet miliona KM rekavši da je Vlada odlučila da kupi imovinu ovog preduzeća u stečaju i ne dozvoli njegovu likvidaciju, već obezbijedi novi početak.

Umjesto novog početka došao je krah. Radnici bez plata, firma uništena.

6.Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će Turistički centar “Klekovača” kod Drinića, kada bude izgrađen za 12 godina, biti jedan od najreprezentativnijih turističkih centara ovog dijela Evrope. Dodik je istakao da je ovaj impozantan projekat jedan od najvažnijih za Republiku Srpsku.

Trenutno se na Klekovači odmaraju samo medvjedi.

7.“Dženeral elektrik” (GE) planira da uloži 400 miliona evra u energetski i zdravstveni sektor Republike Srpske, rekao je jedne prilike Milorad Dodik. I naravno, opet slagao.

8.Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su u završnoj fazi pregovori o privatizaciji Banke Srpske i dokapitalizaciji od 300 miliona evra.

Dodik je naglasio da bi na ovaj način Srpska mogla da postane najstabilniji finansijski sistem u BiH i potpuno “oslobođena od reformskih očekivanja” međunarodnih finansijskih institucija.

Banka Srpske je u međuvremenu propala i postala ogroman finansijski uteg oko vrata građana RS. Prije nekoliko dana je prodata i centralna zgrada banke u Banjaluci za 5,2 miliona KM.

9.Elektroautomobil iz RS je možda i jedna od najvećih laži Dodika kojom je manipulisao narodom i za milionski iznos oštetio RS, te omogućio ogromno bogatstvo sebi bliskim ljudima.

10.A tek najava gradnje desetak fabrika u inat protivljenju MMF-a. Dodik je za “Face TV” najavio da će Srpska u 10 opština izdvojiti po 20-30 miliona KM i napraviti desetak fabrika, iako se Međunarodni monetarni fond (MMF) protivi tome da država pravi fabrike.

11.Sjećate li se fabrike traktora u Bijeljini koju u krugu preduzeća “Elvako”, koja je članica Grupacije Bobar, otvorio predsjednik Dodik rekavši tad da će traktori, koji će se ovdje proizvoditi, olakšati cjelokupnu poljoprivrednu proizvodnju i da ne treba da postoji strah od plasmana ovih proizvoda.

Priča je naravno doživjela fijasko već nakon prve godine.

12.Milorad Dodik je prije 10 godina najavio i da će sa vladom Srbije graditi Hidroelektrane Buk Bijela i hidroelektrane u Foči. Najavio je da će 110 miliona evra dobivenih od privatizacije naftne industrije RS biti usmjereno u Razvojni program RS, kao i kamate veće od 7,5 miliona evra koje dobija od deponovanih sredstava privatizacije Telekoma RS.

Danas više niko ne spominje milione od privatizace, od Telekoma, ali još uvijek su aktuelne najave izgradnje hidroelektrana. Obično pred izbore.

13.Ako se ne sjećate ovih obećanja, sigurno su još uvijek svježi utisci sa prošlogodišnjeg putovanja u Kinu odakle nam je Dodik donio vijest da Kinezi ulaze u zdravstvo RS, odnosno otvaraju proizvodni pogon. Naravno, danas su iz Kine ostala samo lijepe uspomene.

Čitaj još:   ''FUKARA OD SRBINA'': DODIK OPET VRIJEĐA, SADA ZBOG SREBRENICE

14.Ipak, šampion je izgradnja Termoelektrane u Gacku. Helikopteri, ČEZ, baloni u nebu, veselje… sve je to Dodik obezbjedio ne bi li ubijedio narod u novu laž koju im je servirao. I uspio je, a nakon svih ovih godina ona je ostala samo laž, koja ni dalje ne blijedi. Jedino su Čehe zamjenili Kinezi.

15.Možda jedna od najvećih građevinskih iluzija i obećanja bio je plan vlasti RS iz 2008. godine, kada je donesena odluka da se podigne nova zgrada entitetskog parlamenta u Banjaluci na lokaciji Gradskog stadiona, što je obećao Milorad Dodik, tada premijer RS. Tom prilikom prvi put je zvanično predstavljen plan rušenja objekta FK Borac i gradnje novog stadiona, u neposrednoj blizini univerzitetskog kampusa, koji bi trebalo da bude podignut po uzoru na “Alijans arenu” u Minhenu. Uz to, plan je bio da se u Ulici olimpijskih pobjednika, uz novu zgradu parlamenta, podignu i koncertna dvorana i reprezentativni hotel, što bi cijelu ulicu, uz novu zgradu Vlade, učinilo rezidencijalnim središtem!?

Evo još nekih “malih” svakodnevnih laži:

Dodik: “Uskoro 70 miliona evra ruskog kredita”. 

Mada, nakon sklapanja akcizne koalicije ni MMF nije loš.

Dodik najavio: “Referendum je 2018., tražićemo otcjepljenje. usvojili smo i Deklaraciju naziva ‘Republika Srpska – slobodna i samostalna'”. Sve što je obećao i učinio je, osim što je RS još uvijek entitet u sastavu BiH i finansijski zavisna.

Dodik najavio mogućnost ponovnog formiranja Vojske RS. Vjerovatno je mislio na Treći puk unutar OSBiH.

A tu su i priče o super likvidnosti RS, o manjku radne snage, o boljem životu u RS nego ostatku Evrope, ubačenim izbjeglicama ekstremistima, stranim plaćenicima, novim tehnologijama, ulaganjima, rasterećenju privrede… lista je stvarno duga, a vi je slobodno nastavite.

izvor: www.bhdijaspora.net 

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši