IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČOVIĆ I VUČIĆ U BEOGRADU: Razgovor pomalo o svemu a najviše ni o čemu!!!

Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u regiji…

BEOGRAD: Evropa, Region, Politika…19.07. 2018, 16: 39…ČOVIĆ I VUČIĆ U BEOGRADU: Razgovor pomalo o svemu a najviše ni o čemu!!!

DANAS je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Beogradu s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, navodi se u zajedničkom saopećnju objevljenom nakon sastanka.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović je informirao predsjednika Vučića o važnosti održavanja stabilnosti u regiji, s posebnim naglaskom na razdoblje nakon Općih izbora u BiH u oktobru. Također je upoznao svog sugovornika o inicijativi Predsjedništva BiH za skorim organiziranjem okruglog stola o ciljevima održivog razvoja sa predsjednicima susjednih zemalja, Republike Hrvatske, Republike Srbije i Crne Gore, koji su također potpisnici Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni poticaj regionalnom približavanju i suradnji.

Razgovarano je također i o zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao i pozitivnim rezultatima ovogodišnjeg Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, na kojem je Srbija bila zemlja-partner.

Čitaj još:   BEOGRAD: VODITELJKU, Prolaznici vređali i urlali na nju, razlog sraman!!!

Na kraju susreta, predsjednik Vučić je još jednom istaknuo podršku Republike Srbije unaprjeđenju odnosa, teritorijalnom integritetu BiH, te posebno suradnji sva tri naroda, navodi se u zajedničkom saopćenju.

Prema saznanjima medija, Predsjedništvo BiH nije obaviješteno o Čovićevoj posjeti Beogradu, koja zbog toga i nema službeni karakter.Čović je u Beograd otputova službenim automobilom, no troškove njegovog puta i boravka u Beogradu neće snositi Sekretarijat Predsjedništva BiH, nego Čovićev kabinet, što je već uobičajeno u takvim prilikama.

O svom putu u Beograd Čović nije ni službeno i privatno razgovarao sa svojim kolegama u Predsjedništvu BiH, Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem, što praktično znači da na sastanku s Vučićem može zastupati isključivo privatne a nikako službene stavove BiH.

Naime, Poslovnikom o radu Predsjedništva BiH, izričito je propisano da se sve odluke vezane za vanjsku politiku države moraju donositi konsenzusom…

http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši