IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA: Demobilisani borci blokirali nekoliko puteva u FBiH…

Sjednica zajedničke Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta Federacije BiH bit će zakazana za četvrtak u 14 sati jer to je najraniji termin kada je to moguće učiniti, rekao je predsjednik Komisije Jasenko Tufekčić…

SARAJEVO: Region, Politika, Zanimljivosti, ponedeljak 06.VIII. 2018, 14: 39… DRAMA: Demobilisani borci blokirali nekoliko puteva u FBiH…

Demobilisani borci tražili su da sjednica Komisije bude održana 7. avgusta (utorak), ali Tufekčić kaže da je to nemoguće i da je četvrtak prvi dan kada je objektivno, uvažavajući obaveze delegata i zastupnika, moguće održati sjednicu.

Zbog protesta, obustavljen je saobraćaj na autoputu A-1 kod graničnog prelaza Bijača, kao i na magistralnom putu M-18 Tuzla-Orašje u mjestu Srebrenik, javlja BIHAMK.

Demobilisani borci su blokirali i magistralni put M-17 u mjestu Šije, općina Tešanj.

Blokada je uslijedila nakon što je Jasenko Tufekčić, predsjednik Komisije sa usaglašavanje tekstova Zakona o pravima boraca različito usvojenih u domovima Federalnog parlamenta, sjednicu zakazao za četvrtak, a ne za sutra, kao što su borci zahtijevali.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković sa"diplomatskim pasošem" pretresana duže od sat vrmena na aerodromu BEOGRAD... (foto)

– Ovo će biti opomena svima da se ne igraju sa nama. Na mnogim mjestima u FBiH borci su izašli na ulice. Ulice nam nisu rješenje, ali odgovorni nas vraćaju tamo. Više ne vjerujemo ni sebi a posebno Tufekčiću, kojeg smatramo odgovornim za ovu situaciju jer on nas doveo do ovog – rekao je novinarima Hamza Krkalić, predstavnik demobilisanih boraca okupljenih ispred Federalnog parlamenta…

Sjednica zajedničke Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta Federacije BiH bit će zakazana za četvrtak u 14 sati jer to je najraniji termin kada je to moguće učiniti, rekao je za Faktor predsjednik Komisije Jasenko Tufekčić.

http://iBalkan.net

U FBiH zaraženo 58 ljekara i medicinskih radnika… (foto)

Na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu iznio je član Read more

Fatalna Sunita, uložila žalbu Vrhovnom sudu FBiH na PRODUŽENI PRITVOR… (foto)

Advokatica, koja zastupa osumnjičenu za ubistvo, kaže da je žalba Read more

Komentariši