IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BABI SE U SNU SNILO: KARADŽIĆ I MLADIĆ, da služe kaznu u Srbiji ili RS-u!

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina Milorad Kojić najavio je pokretanje zahtjeva da Srbi osuđeni pred Haškim tribunalom izdržavaju kazne zatvora u Republici Srpskoj ili Srbiji…

BANJA LUKA: Region,Crna Hronika, Vijesti,, Zanimljivosti, subota 18.VIII. 2018, 10: 48…BABI SE U SNU SNILO: KARADŽIĆ I MLADIĆ, da služe kaznu u Srbiji ili RS-u!

“U međunarodim pravnim aktima upravo je definisano da lica na izdržavanju kazne treba da je izdržavaju bliže mjestu prebivališta i boravišta njihove porodice, što je veoma važno i zbog samih posjeta. Treba napomenuti da ima i znatan broj lica koja ne govore engleski jezik, što im umnogome otežava izdržavanje zatvorske kazne”, rekao je Kojić.

On je naveo da će Republički centar za istraživanje rata i ratnih zločina nastaviti da pruža pomoć timovima odbrane Karadžića i Mladića jer se, kako je naglasio, u tim postupcima ne brane samo oni, već i Republika Srpska.

Čitaj još:   ISTANBUL: Vremenske neprilike, stradale četiri osobe... (foto, video)

Treba podsjetiti da su slični prijedlozi i ranije stizali iz Republike Srpske ali su svi glatko odbačeni, pored ostalog i zbog činjenice da u manjem bh.entitetu presuđeni ratni zločinci uživaju status heroja.

 

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši