IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRUKA I SRAMOTA NOVOG SADA: Na tribini „Istina o Srebrenici“ gost šef obezbjeđenja Ratka Mladića…

 govorit će na tribini „Istina o Srebrenici“, 4. oktobra u Novom Sadu u jednoj lokalnoj kafani…

NOVI SAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti,  Vijesti… utorak, 25.09.2018… 09: 59… BRUKA I SRAMOTA NOVOG SADA: Na tribini „Istina o Srebrenici“ gost šef obezbjeđenja Ratka Mladića…

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je policiju i sve nadležne organe da spriječe održavanje tribine koja se na društvenim mrežama najavljuje za 4. oktobar u Novom Sadu, a na kojoj je kao gost najavljen Branislav Puhalo dugogodišnji šef obezbjeđenja ratnog zločinca Ratka Mladića.

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) proglasilo je krajem prošle godine u Haagu generala Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici, za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u BiH te ga osudilo na doživotnu kaznu zatvora poručivši da je bivši zapovjednik vojske Republike Srpske kriv za zločine koji su “među najgnusnijima zločinima poznati čovječanstvu”.

Čitaj još:   TIHA NAJAVA: RASIM Ljajić, se umorio od politike, neće da bude ministar u sledećoj Vladi...

„Zločini koji su počinjeni pripadaju najgnusnijima poznatima čovječanstvu i uključuju genocid i istrebljenje kao zločin protiv čovječnosti“, poručio je predsjedavajući sudac Alphons Orie, izričući Mladiću kaznu doživotnog zatvora.

Radikali u bh. entitetu Republika Srpska kao i Srbiji ne priznaju da se u Srebrenici desio genocid, dok Mladića smatraju srpskim herojem.

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i zastupnik u Skupštini Srbije Nenad Čanak zatražio da se zabrani tribina Mladićevog šefa obezbjeđenja. „Postoji u Srbiji zakon o zabrani fašističkih okupljanja. Eto prilike da se malo i primijeni“, rekao je Čanak.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši