ŠAMAR VUČIĆU: „Krenete li na Kosovo, IMAT ĆETE RAT…“

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ZAPAD UPOZORIO SRBIJU, Službeni je Beograd primio jasno upozorenjeda bi u slučaju intervencije na Kosovu imao posla s međunarodnim vojnim snagama…

BRISEL, BEOGRAD:Svijet, Srbija,  Vijesti, Zanimljivosti… četvrtak, 04.10.2018… 10: 29… ŠAMAR VUČIĆU: „Krenete li na Kosovo, IMAT ĆETE RAT…“

DANAS JE Prijetnju Srbiji prenio diplomata jedne od najutjecajnijih NATO država u razgovoru sa srbijanskim zvaničnicima.

Ukoliko Srbija iz bilo kojih razloga donese odluku da svojim snagama intervenira na Kosovu i Metohiji, ući će u otvoreni rat, ne s kosovskim policijskim snagama već s jedinicama Kfora i NATO- a.

Tu je izravnu i žestoku prijetnju, povodom posljednjih napetosti u južnoj pokrajini, iznio je u razgovoru sa srpskim zvaničnicima visoki predstavnik jedne od najutjecajnijih zemalja članica NATO u Beogradu.

– Ovaj diplomata bio je vrlo zainteresovan za to kako Beograd gleda na dramatične događaje na Gazivodama – navodi izvor “Novosti”.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Amela Terzić, rekla"sudbonosno da i to sa...

– Državni i vojni vrh toga je veoma svestan. Priština, svesna svoje vojne inferiornosti, gotovo nikada se ne upušta u solo akcije, već po pravilu, uz konsultacije sa vrhom međunarodnih snaga i njihovim političkim šefovima – navodi izvor iz sigurnosnih službi Srbije.

Vojni analitičar i nekadašnji visokopozicionirani pripadnik vojne bezbjednosti Ljuban Karan kaže da svako zaoštravanje odnosa sa vlastima u Prištini prati i opasnost od konflikta sa NATO snagama.

– Srbija u bezbednosnom smislu nema problem sa Kosovom, čak i u slučaju da su mu pridruženi i vojni resursi Albanije. Priština je, međutim, pod NATO kišobranom, što joj daje slobodu da relaksirano ulazi u akcije provociranja. Da je državni vrh u Beogradu toga svestan, pokazuju i mirne, ali energične reakcije koje nijednog trenutka nisu išle na našu štetu – kazao je Karan za beogradski list.

Čitaj još:   Ljepotica BALKANA Husein- pašina džamija,obilježava 450 god od izgradnje...

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši