IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA İ PONOS U NOVOM PAZARU, STİGLE “MAJKE SREBRENICE”

U Novi Pazar su upravo stigle “MAJKE SREBRENICE” koje su na poziv lokalne vlasti došle prisustvovati današnjem svečanom otvaranju platoa “HATIDŽA MEHMEDOVIĆ”…Danas je u Novom Pazaru se na svakom koraku osjeca i tuga i ponos.

Po dolasku u Novi Pazar   ”Majke Srebrenice” je ugostio i pozelio dobrodoslicu gradonačelnik Nihat Biševac. Odmah nakon prijema u gradskoj upravi uslijedi ce šetnja sa majkama po gradu.

Svečano otvaranje platoa koji će nositi ime po predsjednici udruženja ,,Majke Srebrenice,, rahmetli Hatidži Mehmemedović, održaće se danas u 14 sati a otvorice ga Hor Đulistan koji ce izvesti  specijalnu ilahiju za ovaj dan.

 Plato u centru Novog Pazara će otvoriti gradonačelnik Nihat Biševac i predsednica udruženja iz BiH Hajra Mirić. Ceremoniji će prisustvovati i članice udruženja ,, Žene Srebrenice koje su vec stigle u najljepsi grad Sandzaka.

Čitaj još:   U RIBARIĆU JE TRIJUMFOVAO FUDBAL

Grad Novi Pazar, imenovanjem platoa u blizini zgrade Kulturnog centra, ukazaće počast za hrabrost i borbu za istinu predsjednici Udruženja “Majke Srebrenice”, Hatidži Mehmedović.

Prilog pripremio: Senad Senko Župljanin 

http://www.ibalkan.net/

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši