IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RIM: Nova pravila, nema alkohola, kupanja u fontanama…

GRADSKE Vlasti u Rimu odlučne da spriječe bahaćenje u historijskom gradu. Najavljene novčane kazne za one koji se kupaju u fontanama, koji piju alkohol na javnim mjestima ili jedu pored historijskih spomenika…

RIM: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti: nedelja…18.11.21: 18… RIM: Nova pravila, nema alkohola, kupanja u fontanama…

Ako uskoro planirate da posjetite Rim, ovo treba da znate!!!

Opijanje na ulicama, oblačenje u centurione (rimske vojnike), kupanje u fontanama, jedenje pored istorijskih lokacija u Rimu od sada su strogo zabranjeni i povlače za sobom potencijalne visoke novčane kazne…

Mjere se odnose i na vlasnike pasa koji ne počiste za svojim ljubimcem kada izvši mnuždu na ulici, a podrazumjeva i kazne za prostituciju na ulicama, prenose lokalni mediji.

Pojedine zabrane su i do sada postojale, ali su bile privremene. Novina je da su sada donijete na duži rok.

– Poslije 72 godine, Rim ima novu urbanističku politiku. Ovo je historijski dan- izjavila je gradonačelnica Rima Virdžinija Ragi.

Biće angažovano 500 dodatnih policajaca (riječ je o komunalnoj policiji), koja će imati šira ovlašćenja u sprovođenju novih mijera.

Čitaj još:   TEST LIČNOSTI koji vam otkriva ZAŠTO LJUDI RASKIDAJU SA VAMA... (foto, video)

Prema novim propisima, svako ko se ubuduće bude oblačio kao nekadašnji rimski vojnik ili gladijator biće kažnjen sa 400 eura!

Uvedene su i strožije mijere za konzimiranje alkohola na ulici poslije 22 časa. IZA DVA SATA iza ponoći biće potpuno zabranjeno da se služi alkohol na svim mJestima, uključujući barove i klubove.

Svako ko bude bio uhvaćen u izigravanju ovh propisa biće kažnjen na licu mJesta sa 150 eura, a vlasnici barova, klubova i drugih lokala moraće da plate 280 eura ako budu uhvaćeni da krše propis o prodavanju alkohola.

Oni koji budu jeli u blizini historijskih spomenika (Španske stepenice, pogotovo) ili uskoče u fontanu ili na drugi način skrnave spomenike, takođe će biti kažnjeni.

Još 2015. godine usvojena je zabrana kupanja u fontanama, ali mnogi turisti to i dalje rade, pa i lokalno stanovništvo, pogotovo slaveći neke sportske uspjehe…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši