IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DUBAIJI: Latifa Muhamed al Maktum, “princeza”, nestala u Indiji…

Latifi se izgubio svaki trag. Niko od prijatelja se nije čuo sa njom, nije viđena u javnosti. Njeni profili na društvenim mrežama su ugašeni. Takođe, vlasti Dubaija se nisu oglašavale o cijelom slučaju, ali je jedan izvor rekao da je Latifa…

DUBAJI:Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda…05.12.2018… 06: 29…DUBAIJI: Latifa Muhamed al Maktum, “princeza”, nestala u Indiji…

Još u martu ove godine, svijijetski mediji su preneli da je ćerka vladara Dubaija, Latifa Muhamed al Maktum (33) nestala u Indiji nakon što je organizovala svoje bijekstvo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
 
Bivši marinac, Erv Žober, u dokumentarcu “Bijekstvo iz Dubaija” podrobno je opisao kako je upoznao Latifu i pomogao joj da napusti zemlju.
 
Sa publikom je podijelio i poruke koje razmjenjivao sa Latifom u kojima je poručila da bi “prije umrla, nego da se vrati strogom ocu koji je kontrolisao njen život”.
 
Podsjetimo, Latifa je ćerka šeika Muhameda bin Rašida al Maktuma, potpredsjednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara emirata Dubaija.
 
Objaviljeno je da u martu, “princeza Dubaija”, kako je nazivaju, objašnjava da nema slobodu da živi sopstveni život i da je “tamničena, mučena, prebijana i cenzurisana cijelog svog života”.
Tvrdila je i da je njena sestra, tokom jednog putovanja u Britaniju, pokušala da pobjegne, ali je uhvaćena dva mjeseca kasnije i vraćena nazad u UAE gdje je zatočena i drogirana kako ne bi više pravila probleme.
 
Kako bi ostvarila svoje planove, Latifa se 2011. godine obratila francuskom biznismenu i bivšem mornaričkom oficiru Žoberu koji je kao tajni agent radio za francusku obavještajnu službu do 1993. godine kada se preselio na Floridu i pokrenuo kompaniju za proizvodnju i upravljanje rekreativnim podmornicama.

Zbog optužbi o pronevjeri, morao je da napusti UAE 2008. godine i to na filmski način- u gumenom čamcu. Zato se Latifa obratila baš njemu pitavši ga da joj pomogne da učini isto. Svoje bijekstvo pripremala je oko 7 godina.

Čitaj još:   Bezakonje Vesne Bratić stiglo na naplatu: Prvostepene presude za 50 direktora...

Dugo su se dopisivali o detaljima, a ona je rekla da je imala oko 400.000 dolara ušteđevine…

iBalkan.net/Gardijan

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   JAVNOST U SRBIJI SE PITA: Odakle Aleksandaru Vučiću sako od 5.800, cipele od 1.800 eura, a živi samo od predsjedničke plate... (foto, video)

Komentariši