IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Erdogan, najavio operaciju u Siriji, istočno od Eufrata…

Riječ je o regiji koja je pod okupacijom terorističke organizacije YPG/PKK koja uživa podršku Sjedinjenih Američkih država (SAD), a Erdogan je danas kazao da je jasno da cilj američkih osmatračnica i radara u toj regiji nije da štiti nekog od terorista, već da štiti teroriste od Turske…

ANKARA:Turska, Vijesti, Zanimljivosti, srijeda …12.12.2018… 15: 59… Erdogan, najavio operaciju u Siriji, istočno od Eufrata…

– Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako će turske oružane snage u narednih nekoliko dana započeti operaciju protiv terorista na istočnoj obali Eufrata na sjeveru Sirije…

“Rekli smo i danas ponavljam da ćemo u narednih nekoliko dana početi operaciju za oslobađanje istočne obale Eufrata od separatističke terorističke organizacije“, kazao je Erdogan na Samitu turske odbrambene industrije u Ankari.

Turska industrija za avijaciju i svemir (TUSAS) predstavila je danas turski vojni helikopter T615 koji je dobio i novo ime “Gokbey“.

Riječ je o helikopteru koji je 6. septembra uspješno izveo prve letove. Novi helikopter proizveden je vlastitim kapacitetima TUSAS-a i uz podršku turskog Ministarstva odbrane

Čitaj još:   TUGA VELIKA, SRBIJA BROJI MRTVE: Još pet žrtava koronavirusa, na respiratoru 89 pacijenata... (foto)

Tokom uspješnog testnog leta, piloti su izveli i manevre koji taj helikopter svrstavaju u red prestižnih letjelica te vrste u međunarodnim okvirima.

To je višenamjenski helikopter, koji se može koristiti u vojne i civilne svrhe. Spada u red najboljih na tržištu, posebno zato što ima sposobnost brzih i efikasnih polijetanja, manevara spuštanja na visokim nadmorskim visinama i temperaturama, bez obzira na vremenske uvjete i zahtjevnost konfiguracije terena.

U narednoj fazi novoproizvedeni helikopter treba proći procedure certifikacije i kvalifikacije, a predviđeno je da se najkasnije za dvije godine nađe u upotrebi.

TUSAS je ranije stavio svoj potpis na velike projekte poput bespilotne letjelice ANKA i helikoptera ATAK.

Radio je i niz projekata za vodeće svjetske kompanije u avioindustriji, kao što su Boeing, Airbus, Lockheed Martin, Northrop Grumman, Bombardier i Leonardo.

http://iBalkan.net

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: DANAS Počeli predsjednički i 27. parlamentarni izbori u Turskoj…

RANO DANAS U Turskoj se održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni Read more

Erdogan i AK partija ubjedljivo vode, građani na ulicama Istanbula…

Prema prvim nezvaničnim i nepotpunim rezultatima prijevremenih predsjedničkih i parlamentarnih Read more

Komentariši