IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Banja Luka:Davor Dragičević za nedjelju najavio najmasovniji skup do sada…

U nedjelju u 18 časova biće održan najveći skup do sada, najavio je večeras Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića na mirnom okupljanju građana u Banjaluci …

Banja Luka: Regija, Putovanja, Vijesti…petak, 28.12. 2018. 05: 49…Banja Luka:Davor Dragičević za nedjelju najavio najmasovniji skup do sada…

“U nedjelju iznosim zahtjeve koji moraju biti ispunjeni do 9. januara 2019. godine u 18 časova. Ja ću sve predvoditi i pobijedićemo ih, uzeti ono što je naše”, rekao je Dragičević, nakon čega je pozvao okupljene da se raziđu.

Grupi “Pravda za Davida” i večeras se pridružilo više hiljada građana koji su pratili Davora Dragičevića u šetnji od Trga Krajine kroz više gradskih nas-elja do Gradske uprave.

Nakon policijskog upozorenja da skup nije odobren i da se raziđu, Dragiče-vić je poveo kolonu prema kući u ulici Velibora Janjetovića Janje, za koju je policija na prvoj pres-konferenciji o slučaju Dragičević tvrdila da ju je David Dragičević opljačkao, a zatim i do mosta kod kojeg je, prema optužnici za ubistvo, mladić pao ili gurnut u rječicu Crkvena. Nakon toga, kolona se kret-ala kroz više gradskih ulica, a zbog prelaska ulica došlo je i do velike gužve u saobraćaju.

Čitaj još:   PRVA LASTA, PRETUKLA SPECIJALCE: Nije dao, da naoružani uđu u klub, isprebijao ih, lomio vilice i izbijao zube... (video)

Kolona je ponovo prošla i pored Trga Krajine, pored kojeg su prošli i kroz “Gospodsku ulicu” produžili do Palate Republike, sjedišta predjsjednika RS gdje ih je dočekao veliki broj pripadnika policije, ne dozvoljavajući im prolaz.

Dragičević i građani otišli su do obližnje Gradske uprave, nakon čega su se razišli.

Tokom šetnje građani su pjevali pjesmu “Klinac iz geta”, uzvikivali “Ubice” i “Pravda za Davida”…

Na početku skupa, Davidova majka Suzana se zahvalila svim ljudima u drugim gradovima u kojima je održano okupljanje u znak podrške u traženju istine i pravde o ubistvu njenog djeteta.

Novo okupljanje građana zakazano je i za danas u 18 časova…

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši