IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“DRŽAVNI UDAR” U RS izum, Nemanje Emira KUSTURICE

“Nikakav problem nemam sa njihovim protestima dok oni ne ulaze baš u tu fazu da jedan od njih izađe i kaže da je postojala ideja da te večeri svrgnu postojeću vladu. Ja poštujuem osjećanja i osjećam kao i vi, ali pokušavam da unesem nekoliko činjenica”…

BANJA LUKA:Regija, Vijesti, srijeda, 09.01.2018…11:22… “DRŽAVNI UDAR” U RS izum, Nemanje Emira KUSTURICE …

Režiser Emir Kusturica gostujući u Pressingu na N1 govorio je o protestima grupe Pravda za Davida u Banjaluci.

Na upit voditelja emisije Jugoslava Ćosića kako vidi proteste Pravda za Davida i represiju koju policija Republike Srpske sprovodi prema onima koji protestuju, Kusturica je kazao da “postoje razni načini da se utvrdi istina o počinjenom djelu” kada je u pitanju ubistvo Davida Dragičevića.

“Ovdje postoji jedan detalj koji se malo koristi u javnosti. 28. juna tužilaštvo u Banjaluci je izašlo sa nalogom policiji da istraži ubistvo. Neko ko u prvi mah zna da je to ubistvo, a pri tome ne čini ništa u narednih godinu ili ne znam koliko, on je taj koji je glavni okidač pokrenuo. 28. juna prvo su izašli sa podatkom da se radi o ubistvu. Ako tužilaštvo izađe sa idejom da je neko ubijen, poslije toga ne postoji drugi nalog nego da se traga po onim tragovima do kojih je tužilaštvo došlo zaključivši da je neko ubijen. Imali smo ekspertski tim koji su činili najglasovitiji advokati, koji su se u neko doba raspali, a mislim da je na najplemenitiju crtu, taj kult djeteta, neko udario u središte i pokrenuo okidač. Postoje razni načini da se utvrdi istina o učinjenom djelu. Postoje ekstremni i ovi koji su politički”, kazao je Kusturica.

Čitaj još:   OKEAN DOSTIGAO NAJVIŠU TEMPERATURU U HISTORIJI: MRAČNE IMPLIKACIJE PO PLANETU...

Na upit šta je pogrešno u protestima, on je odgovorio da su zakon i pravda dvije kategorije koje jedna s drugom najčešće nemaju ništa zajedničko.

“Vidjeli ste da je Dodik rekao da će on da ode s njima pred tužilašvo i da bude u toj šetnji. Glavni saradnik Stanivukovića je na svom profilu izjavio da su krenuli na RTRS i da je bio planiran pokušaj svrgavanja postojeće vlade. Problem nemam sa njihovim protestima dok oni ne ulaze u tu fazu da jedan od njih izađe i kaže da je postojala ideja da te večeri svrgnu postojeću vladu. Ja poštujuem osjećanja i osjećam kao i vi, ali pokušavam da unesem nekoliko činjenica”.

Govoreći o Miloradu Dodiku, Kusturica je kazao da je “njegov direktan jezik koji su u Beogradu mnogi smatrali kao amaterizam je njega održao u sedlu”.

Čitaj još:   "HIT DRAMA"- DJEČAK SE ZAKLJUČAO U SOBU, OTAC NEMOĆAN STAJAO ISPRED VRATA: A poslije 45 minuta... (foto, video)
Banja Luka, 26.12.2018. – Najmanje dvije tisuæe osoba sudjelovalo je u srijedu naveèer u prosvjedima u Banjoj Luci koje je unatoè policijskoj zabrani organizirala skupina “Pravda za Davida” a ovo je okupljanje bilo znatno masovnije od onoga u utorak kada je policija intervenirala te rastjerala prosvjednike i uklonila improvizirano spomen-obilježje Davidu Dragièeviæu koji je smrtno stradao u ožujku. Iako je policija zaprijeèila prilaz Trgu Krajine gdje je prosvjed zakazan sudionici su najprije zajednièkom šetnjom kroz središte grada iskazali svoje nezadovoljstvo ponašanjem vlasti uzvikujuæi “Ubojice, ubojice” a potom su u igri maèke i miša s policijom ponovo krenutli ka trgu uz povike “Pravda za Davida”. foto HINA/ BETAPHOTO/ Ljiljana Kovacevic/ ua

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši