Banjalučani, predhodne noći tražili pravdu za Davida, Dodiku poručili…

Danas je 292 dana traženja istine, a da li je to previše što traži– rekao je Dragan Dabić iz grupe Pravda za Davida na pres konferenciji koja je održana večeras u Banjaluci…

BANJA LUKA: BiH, Vijesti, nedelja, 13.01.2018… 09:59… Banjalučani, predhodne noći tražili pravdu za Davida, Dodiku poručili…

Kao grupa želimo da se fokus vrati na ono zbog čega smo se okupili prvog dana, a to je traženje odgovora na pitanja: Ko je ubio Davida?

Zašto se slučaj zataškava? Zašto se istina krije?, rekao je na konferenciji za novinare Ozren Perduv, član grupe “Pravda za Davida”.

Perduv je rekao da je glavna poruka da se fokus pažnje vrati na pitanje ko je ubio Davida, zašto se zataškava slučaj i ko se krije.

– David je nestao 18. marta, a nađen je nakon šest dana. Umjesto da se utvrdi istina dešava se sramna pres konferencija – rekao je Perduv. Prema njegovim riječima ta konferencija je probudila sumnju kod brojnih građana.

– Nikada niko nije odgovarao za propuste. Gdje je nestao izvještaj mrvtvozornika da je smrt nastupila u roku 36 sata. U izvještaju piše i da nema telefona– istakao je Perduv. Upitao je gdje je i donji veš, otkud različite novčanice na slikama.

Ozren je rekao da uzorak Davidove kosu morali da pošalju u inostranstvo da bi se tamo utvrdilo da on nije bio drogiran.

– Gdje je snimak sa Rajfajzen banke, gdje je izjava osobe koja je čula da nepoznate osobe tuku mladića kod Metalske škole – upitao je Perduv.

– Nećemo se baviti politikom, a sumnjamo da se slučaj zataškava. Nećemo se baviti sa tim otkad se politika miješa. Bavimo se mirnim okupljanjem građana sve do 25. decembra. Tog dana su institucije pokazale nemoć. Ko je naredio nepotrebnu silu, zašto su uklonili srce – istakao je Perduv.

Skup nije organizovala grupa Pravda za Davida, nego ljudi koji su dali podršku.

Svi na snimcima mogu vidjeti gdje Davor poziva građane koji mogu sa njim da idu u šetnju, pa da će se vraćati na trg.Zar bi to uradio da je planirao nešto drugo? Davor je želio to veče spriječiti svaki incident – kaže Ozren.

Ozren je rekao da ih niko nije pozvao da pita gdje je Davor i da nisu u kontaktu sa njim, te da su sve prijavili Ombudsmenu. Rekao je da je dva puta privođen i da je policija bila korektna.

-Odveli su me u pritvor gdje sam u ćeliji proveo deset sati. Niko mi nije rekao zašto sam uhapšen. To je bila smrdljiva ćelija gdje se ne može pustiti voda – rekao je Ozren.

Članovi grupe Pravda za Davida su istakli da će se i dalje okupljati kod Hrama i da ostaju uz Davora i Suzanu.

izvor agencije


Komentariši