SADAKA KAO ZALOG ZA DŽENNET

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ima jedan dedo u Čaršijskoj džamiji gdje redovno klanja sabah namaz. Porani on dobrano i do ezana, nakon što klanja dva rekata, zikri i dovi.No, prije nego li stane na farz namaz, dedo u sanduče za dobrovoljne priloge ubaci jednu marku.

I tako svaki dan…Dedina briga za džemat i održavanje Allahove kuće je zaista posebna. Zna dedo da džamija ima izdatke i da treba platiti vodu, grijanje, struju…

Al očito je da dedo zna da ono što se udjeli na Allahovom putu neće nikog osiromašiti. Zna dedo da je malo ali ustrajno djelo bolje i vrijednije kod Allaha od periodičnog djela pa makar bilo i golemo. Zna dedo da će ova marka na Sudnjem danu biti golema.Međutim, ono što se mene posebno dojmilo jeste da se dedo toga sjetio sam.

Čitaj još:   NIKOLA KOJOJ, BEZ DLAKE NA JEZIKU: Odlazim iz Srbije, vlada ludilo, mi smo bijednici... (foto)

Zna dedo da sadaka briše grijehe kao što voda gasi vatru, da sadaka umanjuje srdžbu Gospodara svjetova. Dedina briga za džamiju je posebna. Neka nam djelo ovog dobrog Allahovog roba bude primjer i pouka da i mi udjelimo nešto za Allahovu vjeru kako bismo to sutra zatekli na vagi dobrih djela. (mr. Fahret Kadrić) .

izvor: agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši