IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SADAKA KAO ZALOG ZA DŽENNET

Ima jedan dedo u Čaršijskoj džamiji gdje redovno klanja sabah namaz. Porani on dobrano i do ezana, nakon što klanja dva rekata, zikri i dovi.No, prije nego li stane na farz namaz, dedo u sanduče za dobrovoljne priloge ubaci jednu marku.

I tako svaki dan…Dedina briga za džemat i održavanje Allahove kuće je zaista posebna. Zna dedo da džamija ima izdatke i da treba platiti vodu, grijanje, struju…

Al očito je da dedo zna da ono što se udjeli na Allahovom putu neće nikog osiromašiti. Zna dedo da je malo ali ustrajno djelo bolje i vrijednije kod Allaha od periodičnog djela pa makar bilo i golemo. Zna dedo da će ova marka na Sudnjem danu biti golema.Međutim, ono što se mene posebno dojmilo jeste da se dedo toga sjetio sam.

Čitaj još:   Sindikat prosvjete CG: Gospodine MILOJKO Spajiću, branićemo Granski kolektivni ugovor svim raspoloživim sredstvima- "Kakav je ovo odnos Vlade prema prosvjetnim radnicima?"... (foto)

Zna dedo da sadaka briše grijehe kao što voda gasi vatru, da sadaka umanjuje srdžbu Gospodara svjetova. Dedina briga za džamiju je posebna. Neka nam djelo ovog dobrog Allahovog roba bude primjer i pouka da i mi udjelimo nešto za Allahovu vjeru kako bismo to sutra zatekli na vagi dobrih djela. (mr. Fahret Kadrić) .

izvor: agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši