SARAJEVO: Odletio zadnji putnički avion iz BiH… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Odlukom Vijeća ministara BiH aerodrom u Sarajevu od 30. marta od šest sati ujutro biće zatvoren za putničke letove…

SARAJEVO: Regija, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja… 29. 03. 2020… 11: 51…  SARAJEVO: Odletio zadnji putnički avion iz BiH… (foto)

Sa aerodroma u Sarajevu u nedjelju u 10.50 sati odletio je posljednji putnički avion prije privremenog zatvaranja, koje je zbog širenja novog koronavirusa naložilo Vijeće ministara BiH…

Radi se o letu kompanije Wizz Air na relaciji Sarajevo – Budimpešta, koji je prethodno iz suprotnog pravca stigao na Međunarodni aerodrom Sarajevo u ranim jutarnjim satima.

Aerodrom u Sarajevu od ponedjeljka, 30. marta, od šest sati ujutro biće zatvoren za putničke letove. Ostaće otvoren za humanitarne letove i promet cargo robe. Sektor cargo usluga nastaviće vršiti prijem i slanje robe.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Prvi oboljeli od korona virusa je 58- godišnji muškarac... (foto)

Vijeće ministara BiH donijelo je odluku o privremenom zatvaranju aerodroma u Sarajevu, Mostaru, Banjaluci i Tuzli za promet putnika od 30. marta.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“.

WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 30.800 ljudi, a potvrđeno je preko 665.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 175 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta Johns Hopkins. Do sada se oporavilo više od 140.000 ljudi.

izvor iBalkan.net/ agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});