JEZIVO: OTAC JE SILOVAO dok je majka bila pored nje mrtva pijana

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Djeca žrtve porodičnog nasilja koje se privremeno smještaju u skloništa, najlakše su mete krijumčara koji se bave trgovinom ljudima. Kada joj se to prvi put dogodilo Karina je imala devet godina. Bila je gola i upravo se počela oblačiti u svojoj sobi nakon tuširanja. Vrata njene sobe su se otvorila. Bio je to njen pijani otac koji je upao unutra, gurno prema krevetu, a onda ju je počeo pipati i šaptati:

– Ako nekome kažeš, ubit ću te! – riječi su oca. 

Otac nije pedofil, već primjer potpuno propale osobe. Karina nije ni shvaćala što joj se događa, osim što joj je bilo jasno da joj je otac nasilnik koji ju je opet napao. Kada joj se majka vratila kući iz bolnice gde je išla da prima antibiotike za tuberkulozu s kojom se borila, upitala je supruga zašto su mu je šlic na pantalonama otvoren i zbog čega je kći skoro gola i plače u krevetu. Pijani muž je odgovorio da nema pojma. Karina danas ima 14 godina i za Daily Beast je ispričala kako joj je život do danas izgledao kao beskraj ispunjen mučenjem, silovanjem i torturama.

Čitaj još:   UŽAS : Manekenka silovana i izbodena nasmrt pred kćerkicom

– Naučila sam čuvati tajnu, naučila sam ćutati o ocu koji me silovao. Svaki put kad me silovao bio je pijan, a ja sam plakala i preklinjala ga da prestane. I moja majka je bila pijanica koja ništa nije čula. Otac je često do krvi znao pretući moju majku ispred mene i mojih dvoje braće i starije sestre.

Policija i socijalni radnici ovakve priče čuju svakodnevno u svim zemljama svijeta. To su priče koje reflektiraju očajno stanje u društvu koje je na rubu kolapsa, u kojem je porodično nasilje normalno, kao i trgovina ljudima.

Karinin otac nije bio pedofil. On je užasna osoba, školski primjer potpuno propale ličnosti i čovječnosti. Karinina majka je povremeno vidjela kako njen suprug siluje njihovu kćer, ali nije nikada zvala policiju. Policiju nisu zvali ni članovi porodice, niti njeni učitelji u školi.

Čitaj još:   ČOVJEK STIJENA: Davor izazvao SUZE prisutnih na Trgu Krajine, “GDJE SAM SADA, SINE”

Prošle je godine njen otac konačno osuđen. Dobio je kaznu od 18 godina zatvora. Karinu su razdvojili od majke alkoholičarke i smjestili su je u sklonište koje je privremeni smještaj za još 500 žrtava, što je dvostruko veći broj od broja žrtva godinu dana ranije.

S Karinom je i djevojčica od 13 godina.

izvor:agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši