IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRANIČNA POLICIJA BiH: Nisu mogli vratiti četnike iz Srbije jer..

“Na području u zoni odgovornosti Jedinice granične policije Višegrad provođene su pojačane granične provjere i nisu evidentirane osobe koje se u relevantnim bazama podataka dovode u vezu s krivičnim djelima ili prekršajima u vezi javnog reda i mira, niti su evidentirane osobe koje se u bazama vode kao sigurnosno interesantne” .

Pitanja u vezi javnog skupa održanog na području Višegrada nisu u nadležnosti Granične policije BiH, kao što nije ni odobravanje javnih skupova ili javni red i mir van zaštitne zone ili graničnih prijelaza, naveli su u saopštenju iz ove institucije.

“Tokom današnjeg, kao i prethodnih dana, nije održan javni skup niti je zabilježen incident u zaštitnom pojasu i na graničnim prijelazima u zoni odgovornosti Jedinice granične policije Višegrad. Sva pitanja u vezi odobravanja javnog skupa i javnog reda i mira na području Višegrada u nadležnosti su Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske”, navodi se u saopštenju.

“Na području u zoni odgovornosti Jedinice granične policije Višegrad provođene su pojačane granične provjere i nisu evidentirane osobe koje se u relevantnim bazama podataka dovode u vezu s krivičnim djelima ili prekršajima u vezi javnog reda i mira, niti su evidentirane osobe koje se u bazama vode kao sigurnosno interesantne. Tokom obavljenih graničnih kontrola na drugoj liniji provjera vozila i osoba prilikom ulaska u BiH nisu pronađeni predmeti koji bi mogli poslužiti za počinjenje prekršaja i krivičnih djela ili drugi sporni predmeti”, stoji u obavijesti.

Čitaj još:   ŠOKANTNO:Dodik- Četnici su najveći srpski heroji! NEKA ZNAJU BOŠNJACI DA NEMA IGRE SA NAMA!

izvor: SB

Komentariši