ANKARA: Tetki Zilhi dodijeljena nagrada za dobročinstvo…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Tetka Zilha brine o Narodnoj kuhinji u Sarajevu koja svaki dan podijeli obroke za mnoge građane kojima je potrebna pomoć…

ANKARA: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, Vijesti, četvrtak, 14.03. 2019… 06:58… ANKARA: Tetki Zilhi dodijeljena nagrada za dobročinstvo…

U Ankari je u organizaciji Turske Fondacije Diyanet održana 5. po redu dodjela Međunarodne nagrade za dobročinstvo, a među dobitnicima se našla i Zilha Šeta, poznatija kao Tetka Zilha, javlja dopisnik regionalnog portala iBalkan.net

Organizatori su podsjetili da se Tetka Zilha brine o Narodnoj kuhinji u Sarajevu koja svaki dan podijeli obroke za mnoge građane kojima je potrebna pomoć.

Tetka Zilha se u kratkom obraćanju zahvalila za nagradu koju je dobila.

“Nagrada ovako velike i značajne institucije kakva je Turska Fondacija Diyanet najbolji je dokaz da je naš rad prepoznat. Misli dobro i dobro će ti se vratiti”, kazala je tetka Zilha.

Čitaj još:   ANKARA Lira se oporavlja, dolar izgubio na sigurnosti...

Osim Tetke Zilhe, nagrade za dobročinstvo je dobilo još šest osoba zbog pružanja pomoći drugim osobama i zbog humanitarnog rada.

Jedan od dobitnika nagrade je i bivši nogometaš Frederic Omar Kanoute iz Malija koji je osnovao Udruženje za pomoć napuštenoj djeci koja žive na ulicama njegove domovine.

Predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske Ali Erbas je u obraćanju prisutnima kazao da dobročinstvo može mijenjati svijet.

“Vjerujemo da će cijelo čovječanstvo imati miran i častan život kada svako od nas bude činio dobročinstvo”, kazao je Erbas.

Naglasio je da ljudi, koji imaju osjećaj za odgovornost prema zajednici, čine dobročinstvo i pomažu drugima kojima je pomoć potrebna.

Čitaj još:   JUTROS IZNAD SARAJEVA, MINUS 18 C, STIŽE 20 CM NOVOG SNIJEGA...

Svečanoj ceremoniji dodjele nagrada je prisustvovao i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan, brojne osobe iz političkog i javnog života Turske, brojni gosti iz drugih zemalja i druge zvanice…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši