IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FAHRO BI HTIO, NIKOM NIJE MIO: “Ja ne znam trebam li skočiti s tornja da bih…”

Fahrudin Radončić komentarisao je , na pitanja novinara, nakon današnje sjednice Doma naroda BiH formiranje vlasti u BiH…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, Vijesti, četvrtak, 14.03. 2019… 07:58… FAHRO BI HTIO, NIKOM NIJE MIO: “Ja ne znam trebam li skočiti s tornja da bih…”

“Ja ne znam trebam li skočiti s tornja da bih dokazao da nas učešće u vlasti ne zanima. SDA sama za sebe kaže da je najjača stranka i ja ne vidim niti jedan razlog da oni, zajedno sa SNSD- om i HDZ- om, ne naprave državnu vlast, jer za to imaju kapacitete.

Što se SBB- a tiče, mi smo razgovarali s prijateljima iz SDA i rekli smo da imaju potencijalnu opciju s Demokratskom frontom i to je tek razlog više da mi zauzmemo stav da nema potrebe da razgovaramo na temu vlasti”, rekao je Radončić i dodao: 

“SDA ima dovoljno ruku sa SNSD-om i HDZ-om da sama napravi vlast na državnom nivou. Dakle, oni govore da su najjača stranka i nema razloga da im se tu nešto pridržava strana ili ruka ili da se traži četvrti partner, ali to je njihovo lično pravo.

Što se SBB- a tiče, mi nismo interesenti niti za državnu, niti za federalnu vlast, oni sada imaju DF, što je, prema mom mišljenju, dobro i mi očekujemo da vrlo brzo naprave, ne samo državnu nego i Federalnu vladu jer imaju dovoljan kapacitet ruku za natpolovičnu većinu.”

Čitaj još:   SVE VIŠE, NJEMAČKI MEDIJI PIŠU: Zašto Arapi dolaze na odmor u BiH...

(Vijesti.ba)

BAKIR Izetbegović o FAHRI Radončić:”Pomogli mu na napravi Avaz a okrenuo se protiv Bošnjaka”!

Odgovarajući na pitanje o Džaferovićevom protivkandidatu, lideru SBB- a Fahrudinu Read more

BIH Teška saobraćajna nesreća: Više stradalih, jedna povrijeđena osobe… (foto)

Saobraćajna nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima dogodila na Read more

PALA I LATVIJA Raduj se Bosno i Heregovino: Zmajevi izborili deseti Eurobasket… (foto)

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Latviju sa 79:73 Read more

Komentariši