IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVOPAZARCI PIŠU ISTORIJU

-Znali smo da neće biti lako jer je ekipa Nove Pazove izuzetno kvalitetan protivnik ali da ćemo se boriti i ostaviti srce na parketu to smo sigurno znali. Veliki je ulog bio u pitanju-borba za ulazak u finale plej offa i borba za titulu prvaka države praktično istorijski uspjeh našeg kluba sam vjerovao u nas i mislim da smo zaslužili ovaj trijumf i sportski i ljudski- rekao nam je kapiten Kluba malog fudbala Novi Pazar i jedan od najboljih igrača malog fudbala u zemlji Eldin Eko Redžović nakon velikog trijumfa u drugoj polifinalnoj utakmici plej offa i plasmana Novog Pazara u finale.

I zaista je bilo tako u jučerašnjem, postjuftarskom, duelu dva sjajna tima. Nova Pazova koja je regularni tok prvenstva završila na drugom mjestu sa 46 bodova i Novog Pazara koji je bio stepenik niže, treći sa 38 bodova.

U prvom polufinalnom meču plej offa Novi Pazar je dotukao Novu Pazovu sa 5:0 i poveo u polufinalnoj seriji, koja se igrala na dvije dobijene utakmice, sa 1:0. Ali je trebala i pobjeda na domaćem parketu.

Ko god bi pomislio da će Novopazarci lako na svom parketu s obzirom na ubjedljivu pobjedu na gostovanju u Novoj Pazovi, grdno bi se prevario.

Novopazarskih polufinalnih 40 minuta bili su dugi, dramatični, u pojedinim trenucima na ivici, gol je trebao i jednima i drugima, šanse su se redjale ali golova nije bilo. Iako su primili pet u svojoj kući, Novopazovčanima je na gostovanju bio dovoljan i jedan postignut gol za eventualnu pobjedu i da se polufinale uvede u majstoricu i treći meč.

Međutim…U Pendiku teško protivnicima igrati… pune tribine i fenomenalno navijanje koje nije prestajalo od početka kraja i podrška našim momcima sa tribina sve to protivnicima čini da klecaju kolenca i nije baš sve jedno.

Ali ono što pleni jeste igra domaćih futsalera, majstorije i briljantni potezi i još više od toga borba za svaku loptu, za priliku, šansu. Ekipa Novog Pazara je dominirala u prvom poluvremenu. Najozbiljniju priliku propustio je Sadović u petom minutu, a imao je i nekoliko ozbiljnih prilika pred sam kraj poluvremena. Gosti kao da su tražili svoju igru i način kako da ugroze gol bravuroznog Mirze Hota čuvara mreže Novog Pazara. Tek na kraju prvog poluvremena rezultat je bio 0:0.

Čitaj još:   FATIMA MEĐEDOVIĆ -SUDBINA...

U drugom poluvremenu igra se rasplamsala. Ponovo dosta prilika stvaraju i jedni i drugi. Novi Pazar ipak dominantniji što čini da golman gostiju Ivan Stojnić bude najzapaženiji pojedinac u svom timu. I kada je i nakon drugih dvadeset minuta na semaforu stajalo 0:0 krenulo se u produžetke.

Nakon jedne poluakce i šanse stvorene u kontri, Stefan Stanojević fudbaler Nove Pazove uspijeva da iz teške situacije šutne i zatrese mrežu Novog Pazara. Bio je to hladan tuš u vreloj majskoj noći novopazarskoj u kojoj će minuti koji slijede biti najljepša stranica istorije malog fudbala u Novom Pazaru u dosadašnjem trajanju.

Prvo se minut kasnije, u istom produžetku, Sadović iskupio za promašaje u regularnom dijelu utakmice efektnim golom iskosa izazivajući tako buru oduševljenja na tribinama i medju svojim saigračima.

Da bi samo dvadesetak sekundi kasnije i Ninoslav Aleksić narihtao nišanske sprave i sa polovine terena Nove Pazove uputio projektil koji

završava golmanu Stojniću iza ledja. Tek su tada eksplodirale tribine od radosti.Prvi produšetak su, tako, fudbaleri Novog Pazara fenomenalnim obrtom rješili u svoju korist.

Preostalo je još dugih peti minuta do ostvarenja sna i ulaska u finale.

Pokušavaju gosti igrom na sve ili ništa. Igraju bez golmana sa pet fudbalera u polju. I ponovo su taj rulet Novopazarci fantastično iskoristili. Jedna lopta dolazi u šestercu Novog Pazara do Mutavdžića, ovaj je iz okreta iz prve šutira lijevom nogom i lopta preljeće kompletan teren i završava u praznom golu gostiju. Velikih 3:1 za Novi Pazar.

Pokušavali su goste sve nebi li kako došli do pozitivnog rezultata. Ponovo pet igrača u polju, ponovo ataci, ekipa domaćina se sjajno brani, a onda slijedi brza kontra, na desnoj strani loptu prihvata Mutavdžić i postiže svoj drugi a za Novi Pazar četvrti gol. Kakva je to samo bila radost.

Do kraja drugog produžetka gosti u stalnim atacima ali je ekipa Novog Pazara uspjela da sačuva svoju mrežu i dodje do istorijske pobjede, do pobjede koju su hiljadu posto zaslužili ovi momci, do pobjede koja ih vodi u finale plaje offa i borbu za titulu prvaka države.

Svaka čast treneru Marku Gavriloviću koji neki čudesan način preporodio igru Novog Pazara koji od njegovog dolaska odigrao fenomelnau završnicu prvenstva u kojoj je pao u Pendiku i jedan Ekonomac ( 8:3), ostvario sve same pobjede, što se nastavilo u plej offu gdje su u četvrtfinalu Novopazarci rezultatom 2:0 slavili u dvomeču sa Niškim Vintersportom. U Pazaru je bilo 6:4 a u Nišu 6:2 za Novi Pazar.

Čitaj još:   HEROJ DANA VATROGASAC ALMIR PLOJOVIĆ, ušao u razbuktali požar- ODBIO DA SE ''JUFTARİ''

Svaka čast fudbalerima Novog Pazara koji su odigrali sjajnu sezonu i fenomenalno dosadašnji tok plej offa i došli do pozicije da se bore za šampionski tron. Zaslužili su to naši momci svim onim što su prikazali tokom prvenstva, zaslužili su to igrom, borbenošću, hrabrošću. Ali svaka čast i Upravi kluba malog fudbala koji su sve ove godine ljubavlju, finansijama i srcem bili uz klub koji, poput odbojkaša, piše svoje najljepše stranice.

Svaka vam čast i još jednom čestitke na sjajnoj igri, pobjedi i plasmanu u finale plej offa Prve lige Srbije u futsalu.

Za šampionsku titulu boriće se Ekonomac i Novi Pazar. Kragujevčani će biti domaćini u prvoj utakmici, u periodu između 31. maja i 3. juna, revanš će biti odigran nedelju dana kasnije, a eventualna majstorica ponovo u „Jezeru“ 12. juna.

Autori: Fehim Karišik i Senko Župljanini

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši