Pol Pogba na hodočašću u Meki, “Islam mi je otvorio um…”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Fudbaler Mančester Junajteda okrenuo islamskoj vjeri i kaže da je od tada osjetio unutrašnji mir…

MANČESTER: Svijet, Putovanja, vijesti, srijeda 12.06.2019… 18: 59… Pol Pogba na hodočašću u Meki, “Islam mi je otvorio um…”

Pol Pogba nije odgajan kao Musliman iako je njegova majka islamske vjere. Tek se od nedavno fudbaler Mančester Junajteda okrenuo islamskoj vjeri i kaže da je od tada osetio unutrašnji mir…

Francuski fudbaler Pol Pogba je čak prošlog mjeseca bio na hadžu u Meki i Medini tokom hodočašća i svetog mjeseca Ramazana.

BIO je tamo bio sa kolegom i fudbalerom Čelsija i sunarodnikom Kurom Zumom, a kaže da ga je Islam učinio boljim čovjekom.

Islam mi je sve, on čini da sam zahvalan na svemu. Učinio da se sam promijenim, shvatim stvari u životu i učinio je da sam mirniji iznutra. Bila je to dobra promjena u mom životu jer nisam od rođena bio sam Musliman iako moja majka jeste Muslimanka. Rastao sam poštujući svakoga. Islam nije slika koju svi vide, nije terorizam. Islam je nešto divno, svako može da osjeti da je povezan sa Islamom“, rekao je Pol Pogba.

Čitaj još:   MISTERIJA: Merlinka, svirepo ubijena kod osnovne škole...

Pogba je slobodno vrijeme po završetku sezone iskoristio za hodočašće do Meke i Medine gdje je išao sa Kurtom Zumom. Ta hodočašća su mi značajno drugačija u odnosu na 2016. i 2017. godinu kada je sa Romeluom Lukakuom bio u Los Anđelesu.

“Mnogo sam se pitao o životu, istraživao sam. Molio sam se sa svojim prijateljima i osjetio sam nešto drugačije. Osjetio sam se odlično. Od tog dana sam samo nastavio. Moraš da se moliš pet puta dnevno jer je to stub Islama. Ja to radim. Ova religija mi je otvorila um i učinila me je boljom osobom. Ovaj život ima test, čak i ako nisi Musliman ti si sad normalno ljudsko biće. Imaš ljudske odnose i poštovanje za ono što je si, bilo koje da si religije ili bolje kože. Islam je samo to – poštovanje čovječanstva i svega”.

Pol Pogba ima iza sebe turbulentnu sezonu u kojoj se dosta govorilo i prvo o njegovom negativnom uticaju u Mančester Junajtedu, kao i o svim njegovim svađama sa bivšim menadžerom Žozeom Murinjom. Tokom proljeća je bilo dosta priča o njegovom prelasku u Real Madrid, za sada se još uvijek ne zna da li bi Francuz zaista i mogao da pređe u kraljevski klub…

Čitaj još:   ČIKAGO: Okovan ledom, tem. - 53 stepena C...

 Izvor: n1info.com

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši