IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNOGORAC UHAPŠEN U MEGAZAPLENI KOKAINA … (video)

Crnogorac iz Budve, Ivan Đurašević uhapšen je u jednoj od najvećih zapljena kokaina u istoriji SAD, u kojoj su u luci Filadelfije američke vlasti na teretnom brodu “MSC Gajan” otkrile 16,5 tona ove droge.

Đurašević je crnogorski državljanin s prebivalištem u Budvi, piše crnogorski portal Vijesti.

Ivan Đurašević je priznao da je primio 50.000 dolara u kešu za svoju ulogu u utovaru kokaina, a priznao je i još jedan član posade, Fonofave Tijasage. Protiv obojice su podignute federalne optužnice, navodi NBC.

U saopštenju nadležnog suda navodi se da je Đurašević ispričao da ga je glavni oficir pozvao na palubu kad je brod napustio Peru. Kad je došao na pramac, video je da brodski kran izvlači iz mora mrežu, a ulov u njoj bile su plave i crne vreće pune kokaina.

Ispostavilo se da je 14 čamaca dovezlo drogu koju su kranom izvukli na palubu i utovarili. Neki od ljudi koji su utovarivali vreće s kokainom nosili su maske, kazao je Đurašević istrazi. 

Čitaj još:   NOVI PAZAR: TUČA TRI BRATA- Jedan TEŠKO POVRIJEĐEN, drugi UHAPŠEN, treći u BJEKSTVU!

Američke federalne vlasti saopšti9le su da je vrijednost švercovanog kokaina procjenjena na više od milijardu dolara.

“Ovo je jedna od najvećih zapljena droge u istoriji SAD”, kaže Vilijam Meksvejn, savezni tužilac za istočni okrug Pensilvanije. “Ovolika količina kokaina može da ubije milione – MILIONE – ljudi! Članovi posade broda su uhapšeni i suočeni sa federalnom optužnicom, a istraga je u toku“, tvitovala je ova kancelarija.

Vijesti.me

Poznata glumica OPTUŽENA za šverc 700 kilograma kokaina! (foto i video)

Uhapšena u okviru međunarodne operacije "Kolibri"... SKOPLJE: Regija, Crna Hronika, Read more

OVO JE CRNOGORAC KOJI SA KOLUMBIJSKIM KARTELOM: Švercovao 7 TONA KOKAINA u Evropu (FOTO)

Crnogorski državljanin Tomislav Pavlović (40) uhapšen je u velikoj akciji Read more

Komentariši