IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ SE OBRATIO SRBIJI: Ovo TRIK, vraće se RAMUŠ za 48 sati iz HAGA kao HEROJ… (video)

Sagledavamo sve činjenice i posledice, povodom ostavke premijera privremenih institucija u Prištini Ramuša Haradinaja…

BEOGRAD: Srbija, Putovanja, subota, 20. 07.2019… 10: 59…  VUČIĆ SE OBRATIO SRBIJI: Ovo TRIK, vraće se RAMUŠ za 48 sati iz HAGA kao HEROJ… (video)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsjednik Srbije obratio se povodom ostavke premijera privremenih institucija u Prištini Ramuša Haradinaja i objasnio eventualne implikacije te ostavke.

Ostavka Ramuša Haradinaja je samo politički trik koji treba da mu donese još veću popularnost, on sada postaje junak, a svi ostali njegovi politčki rivali nedostojni njega- rekao je Vučić na početku današnjeg obraćanja građanima Srbije dodajući da se sagledavaju sve činjenice i posledice tog čina.

– Razumemo i očekivanja i potrebu našeg naroda za zadovoljenje pravde, naših ljudi koji su trpeli stigmu krivca i jedinih odgovornih za sve što se zbivalo na prostoru bvše Jugoslavije. Zato razumemo radost, al i neku vrstu zadovoljstva kod pripadnika našeg naroda zbog poziva Haradinaju na saslušanje, a zbog činjenice da je osumnjičen za ratne zločine, rekao je on na konferenciji za štampu.

Vučić je kazao da nema razloga za radost i euforiju, ne što pozitivno mislimo o Haradinaju, već zbog posledica koje dolaze posle tog čina, prije svega kako će se Albanci i međunarodna zajednica odnositi prema Srbiji.

Čitaj još:   ČEDOMIR Jovanović poručio: Putujem u Prištinu na sastanak sa ALJBINOM Kurtijem... (foto, video)

Suštinski i de fakto će politička situacija u Prištini stremiti ka daljem približavanju, daljem ujedinjavanju i nastavku priče o Velikoj Albaniji – objasnio je Vučić, a onda iznio činjenično zasnovana predviđanja šta Srbiju čeka u narednom periodu.

On je dodao i da mnogi građani misle da Haradinaj ide u Haški tribunal te pojasnio da to nije taj sud i da će Haradinaj tamo sledeće nedelje otići, vratiti odatle kao pobjednik, još jači i popularniji pred izbore na Kosovu zato što će se pozvati na dva osnovna pravna postulata tzv. presuđene stvari – “ne bis in idem” i “res iudicata” koja pretpostavljaju da vam se ne može suditi dvaput za isto, a njemu je već suđeno u Hagu.

– Haradinaj će naredne nedelje otići u Hag, pustiće ga poslije 48 sati, vratiće se kao heroj, popularnost će mu se udvostručiti, želi da time obezbjedi ubedljivu pobjedu najtvrđe albanske opcije na izborima koji će biti verovatno krajem septembra ili u oktobru. Cilj je formiranje većine bez Srpske liste – rekao je Vučić. 

izvor agencije

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 31. jul 2019. godine...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši