IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Hamdija Abdić Tigar, PORUČIO KOLINDI: Da nije bilo, nas i akcije na Plitvicama, bila bi vam granica “Karlovac- Karlobag- Virovitica…” (foto, video)

Nekadašnji komandant vojne policije i 502. brigade iz sastava V. korpusa Armije BiH: “Molim vas, napišite da sam ja već s 4. na 5. avgusta 1995. bio duboko u Hrvatskoj…

BIHAĆ: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 04. 08 .2019… 11: 17…   Hamdija Abdić Tigar, PORUČIO KOLINDI: Da nije bilo, nas i akcije na Plitvicama, bila bi vam granica “Karlovac- Karlobag- Virovitica…” (foto, video)

Bivši komandant Armije BiH Hamdija Abdić Tigar odbacio je tvrdnje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović da je Hrvatska akcijom Oluja spasila Bosansku Krajinu od genocida i potvrdio da su bosanske jedinice zapravo štitile i oslobodile dijelove Hrvatske…

Grabar-Kitarović je u četvrtak, uoči godišnjice “Oluje”, rekla da je ta operacija “spasila BiH” i da bi “voljela da naše komšije nikada ne zaborave ko im je pružio ruku u najtežim danima”.

S njome se ne slaže Hamdija Abdić Tigar, nekadašnji komandant vojne policije i 502. brigade iz sastava V. korpusa Armije BiH. “Molim vas, napišite da sam ja već s 4. na 5. avgusta 1995. bio duboko u Hrvatskoj, na njihovoj teritoriji. Đavola su oni nas spasavali”, rekao je Abdić za portal Faktor.

“Mi smo njima sve to vrijeme čuvali ovaj prostor ovdje. Što bi bilo da smo mi pali? Gdje bi Hrvatska bila danas? Bila bi na onoj liniji Karlovac – Karlobag – Virovitica”, smatra Hamdija Abdić Tigar.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Husein- pašina džamija– šadrvan i hasura (ćilim) iz XVI vijeka... (foto, video) 

Po riječima Generala Tigra, jedinice Armije BiH su oslobađale Plitvice, Rakovicu i Korjenicu pa bi ih Hrvatska zbog toga trebala odlikovati.

Hamdija Abdić Tigar u ratu je bio jedan od najbližih saradnika komandanta V. korpusa Armije BiH generala Atifa Dudakovića, a trenutno je poslanik vodeće BiH Stranke demokratske akcije u Parlamentu Federacije BiH…

iBalkan.net/Index.hr

NAKON ŠTO MU JE KOLINDA POKAZALA SREDNJI PRST ŠKORO OŠTRO UZVRATIO…

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro komentirao je Kolindin srednji prst. Read more

ZAGREB: Milanović je i dalje u prednosti u odnosu na Kolindu… (foto)

Zoran Milanović bi, da se danas održavaju predsjednički izbori, osvojio Read more

EVO, VAM GA SADA: Kolinda, odnijela ubjedljivu pobjedu u Srbiji…

Aktuelna predsjednica Hrvatske dobila ogrpmno povjerenje Hrvata koji su glasali Read more

Komentariši