IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POPLAVLJENI MNOGI LOKALI HAOS U CENTRU GRADA, Poslije jake kiše izlila se kanalizacija, vlasnici lokala na velikim mukama (foto i video)

Pojedine ulice su potpuno poplavljene, izlile su se površinske vode i kanalizacija, a voda je ušla i u objekte koje se nalaze duž ulica…

GORAŽDE: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 14. 08 .2019… 09: 59…  POPLAVLJENI MNOGI LOKALI HAOS U CENTRU GRADA, Poslije jake kiše izlila se kanalizacija, vlasnici lokala na velikim mukama (video)

Veliko nevrijeme, olujni vjetar, kiša i grad koji su zahvatili Goražde u kasnim večernjim satima iza sebe su ostavili pustoš u centru grada.

Poplavljeni su objekti u ulicama Kulina bana i Zaima Imamovića, a policija na terenu preusmjerava saobraćaj jer su ove dvije ulice bukvalno zatvorene.

Vlasnici dva objekta u ulici Zaima imamovića bespomoćni su jer je za kratko vrijeme uništeno skoro sve što su imali. Dodatni problem je i začepljena kanalizacija.

Teška situacija je i u ulici Kulina bana koja je nedavno rekonstruisana, te je ogorčenje građana i vlasnika objekata u ovom dijelu grada utoliko veće.

Čitaj još:   GORAŽDE, KIŠA NAPRAVILA HAOS: Ulice potpuno poplavljene (foto i video i video)

“Ovo je katastrofa, naši objekti su ponovo poplavljeni, voda se izlila, svuda je blato, užas, ne znamo šta više treba uraditi, smao tražimo rješenja”, kažu nam ogorčeni vlasnici objekata u ulici Kulina bana.

Ekipe vatrogasaca su na terenu i pokušavaju pomoći, dok kiša i dalje pada.

Pojedine ulice su potpuno poplavljene. Izlile su se površinske vode i kanalizacija, a voda je ušla i u objekte koje se nalaze duž ulica.

Vatrogasci, civilna zaštita, policija i građani na sve načine pokušavaju da spreče ulazak vode u radnje, ugostiteljske objekte i podrume i spase stvari.

ibalkan.net/Klix.ba
Foto: Facebook/RTV BPK Goražde

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši