IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRBI, UHAPŠENI ZA ŠVERC 800 kg kokaina: Radili sa Rusem i Meksikancem, slike Gavrila Principa stavljali na pakete sa drogom… (foto)

Velika internacionalna policijska akcija u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu, zaplijenjeno 800 kg kokaina, na vrećama sa drogom odštampane slike Gavrila Principa…

AZURSKI OTOCI: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 02. 09 .2019… 19: 59… SRBI, UHAPŠENI ZA ŠVERC 800 kg kokaina: Radili sa Rusem i Meksikancem, slike Gavrila Principa stavljali na pakete sa drogom… (foto)

Uhapšeni su državljanin Meksika Emanuel Alehandro Aceves Kuevas, državljanin Rusije Sergej Rassokhin i državljanin Srbije Vladislav Funštajn.

U Srbiji su uhapšeni otac i sin Mirko i Dragan Đanković. Funštajn je, inače, prije nekoliko godina uhapšen i u Hrvatskoj sa grupom koja je švercovala više od 100 kilograma marihuane.

Kokain je zaplijenila policija Španije na osnovu operativnih informacija koje su im dostavili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe terete se da su, u više navrata, putovali u zemlje Latinske Amerike, gdje su vršili pripreme za preuzimanje i krijumčarenje kokaina.

Čitaj još:   Razbijen lanac prostitucije: Djevojke iz Srbije UHAPŠENE U BANJA LUCI... (foto)

Sumnja se da su za potrebe transporta kokaina kupili jedrilicu na kojoj su u Meksiku izvršili neophodne prepravke u konstrukcionim šupljinama plovila.

Nakon izvršenih prepravki, pripadnici organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, preuzeli kokain u Latinskoj Americi, smijestili ga u pripremljene konstrukcione šupljine i krenuli ka Evropi, gdje su ih zaustavili španski nadležni organi u blizini Azorskih ostrva.

Osumnjičenima koji su uhapšeni u Srbiji određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal...

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši