IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUD POTVRIO: Safija na spavanju zapalila bivšeg muža Sulejmana i ljubavnicu Sedinu… (foto)

Safija Klimenta iz Rožaja, kojom se tereti da je počinila krivično djelo ubistva…

BIJELO POLJE: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, petak, 13. 09 .2019… 12: 02… SUD POTVRIO: Safija na spavanju zapalila bivšeg muža Sulejmana i ljubavnicu Sedinu…

U Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju potvrđena je optužnica protiv Safije Klimenta (55), iz Rožaja, kojom se tereti da je počinila krivično djelo ubistva.

Prema navodima optužnice koju zastupa viši državni tužilac Hasan Lukač, ona je osmog aprila ove godine, u zoru, benzinom zapalila vrata sobu u kojoj su spavali njen bivši suprug Sulejman Murić (61) i njegova nevjenčana supruga Sedina Mocević (45). Od povreda zadobijenih u požaru, oboje su umrli prije nego je vatra ugašena.

Safija se branila pred tužiocem, time da je bila u bjesu jer se ‘’druga žena širi na njenoj muci’’, zbog čega je odlučila da zapali kuću, a da navodno nije znala da u sobi nekoga ima.

Zbog ubistva je uhapšena Safija Murić (55), bivša Sulejmanova žena. Oni su razvedeni već osam godina, a imaju odraslu decu koja odavno ne žive u Rožajama.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 13. maj 2022. godine...

Kako se navodi, Sulejman je prije nekoliko dana počeo da živi sa nevenčanom suprugom Sedinom Moćević. Državni tužilac Hasan Lukač predhodno je odredio Safiji zadržavanje do 72 sata.

Nezvanično, Safija je tužiocu priznala da je zapalila kuću, ali je rekla da nije znala da u njoj nekoga ima.

Međutim, izvor kaže da je tokom saslušanja kazala da je primetila da se jedno od svjetala u kući ugasilo dok je prilazila objektu, ali je i dodala da nije čula bilo koga unutra.

Poslije požara koji je izazvala sela je u autobus i pokušala da otputuje na primorje, odakle je i došla u Besnik kod Rožaja, gdje je zapalila kuću, ali je uhapšena nadomak Kolašina…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši